Да се капитулира пред исканията на Хамас ще бъде ужасно

...
Да се капитулира пред исканията на Хамас ще бъде ужасно
Коментари Харесай

Край на преговорите, Нетаняху отхвърли споразумението за мир

" Да се капитулира пред настояванията на Хамас ще бъде извънредно проваляне ", сподели Нетаняху. Той желае пауза в боевете, с цел да бъдат освободени израелските заложници, за които се смята, че са 130.

" Краят на войната в този момент ще значи връщане на контрола на Хамас над Газа и тогава идващият 7 октомври ще е въпрос на време ", счита израелският министър председател.

В Кайро водачи на Хамас водят втори ден договаряния с медиаторите Египет и Катар, само че без забележим прогрес.

 

" Хамас не отстъпва от крайните си позиции, настояването е основно да изтеглим всичките си сили от Газа, да прекратим войната и да оставим Хамас недокоснат. Държавата Израел не може да одобри това ", безапелационен е Бенямин Нетаняху.

 

Израел затвори пропускателния пункт Керем Шалом с Газа, откакто Хамас изстреля ракети от територията на линията, оповестиха военните.

Най-малко 10 души са били ранени, някои от тях съществено, оповестяват израелските медии. Кръстовището е един от дребното пътища за доставка на филантропична помощ в Газа, осведоми Би Би Си.

 

Нападението е осъществено в миг, когато в Египет се организират договаряния с медиатори за преустановяване на огъня - и за освобождение на израелски заложници. Израел съобщи, че няма да одобри настояванията на Хамас за преустановяване на войната в Газа.

 

Израелските сили за защита (IDF) оповестиха, че 10 снаряда са били изстреляни от регион покрай пропускателния пункт Рафах в южната част на Газа, ситуиран на към 3,6 км от Керем Шалом.

 

Войната стартира, откакто на 7 октомври талази от бойци на Хамас нахлуха през границата на Газа в Израел, убиха към 1200 души и взеха над 250 заложници. Групировката е оповестена за терористична организация от доста западни страни.

 

По време на последвалата израелска военна акция в Газа са убити повече от 34 600 палестинци и са ранени над 77 900 души, съгласно данни на ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето на територията.

 

Хамас изпрати делегация на договарянията за помирение в Кайро, за които се твърди, че включват 40-дневна пауза в бойните дейности, до момента в който бъдат освободени заложници, и освобождение на редица палестински пандизчии, държани в израелски затвори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР