Китай и Русия споделят сходни цели, заяви китайският президент Си

...
Китай и Русия споделят сходни цели, заяви китайският президент Си
Коментари Харесай

Русия и Китай имат "сходни цели": Си Цзинпин пред Путин

Китай и Русия " споделят сходни цели ", съобщи китайският президент Си Дзинпин на среща с съветския президент Владимир Путин в понеделник по време на посещаване в Москва, съобщи CNN .

" Вярно е, че и двете ни страни споделят едни и същи или някои сходни цели. Положихме старания за просперитета на съответните ни страни... можем да си сътрудничим и да работим дружно, с цел да реализираме задачите си ", сподели Си.

" Много съм благополучен, че мога да посетя Русия още веднъж, по ваша покана. И че Русия е първата страна, която посетих след преизбирането ми за президент на Китай ", сподели Си на Путин.

Си също изрази поддръжка за преизбирането на Путин.

" Знам, че президентските избори в Русия са следващата година. Развитието на Русия доста се усъвършенства под вашето твърдо управление. Вярвам, че съветският народ ще продължи мощно да ви поддържа ", сподели той.

Си Дзинпин съобщи, че Китай " високо цени " китайско-руските връзки и че двете страни могат да си сътрудничат, с цел да изпълнят задачите си за развиване.

 Снимка: Ройтерс, съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин участват на среща в Кремъл в Москва, Русия, на 20 март
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР