Китай и други големи кредитори носят отговорност да предотвратят избухването

...
Китай и други големи кредитори носят отговорност да предотвратят избухването
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Китай и другите големи кредитори трябва да предотвратят избухване на дългова криза


Китай и други огромни кредитори носят отговорност да предотвратят експлоадирането на проблемите с дълга, пред които са изправени нововъзникващите пазари и страните с ниски приходи. Това съобщи във вторник ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

На събитие, проведено от Центъра за световно развиване, тя съобщи, че 25% от нововъзникващите пазари и 60% от страните с ниски приходи са в или покрай дългово усложнение.

„ Моето обръщение към огромните кредитори, към Китай, към частния бранш... е, че колкото по-голям е вашият дял, толкоз по-голяма е вашата отговорност “, сподели тя. „ Във ваш интерес като кредитори е да предотвратите експлоадирането на казуса “, добави Георгиева.

По-конкретно, тя сподели, че се надява да види бързо ангажиране на обществените кредитори на Шри Ланка и да бъдат привлечени частни кредитори за договаряния за дълга.

По-рано във вторник държавното управление на Шри Ланка заяви, че финансовата консултантска група Lazard е почнала договаряния с Индия, Китай и Япония за преструктуриране на дълга на Шри Ланка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР