Kитай е постигнал успехи в разработването на първата коронавирусна ваксина

...
Kитай е постигнал успехи в разработването на първата коронавирусна ваксина
Коментари Харесай

Китай е създал собствена РНК-ваксина срещу Covid-19

Kитай е постигнал триумфи в създаването на първата коронавирусна ваксина в страната, основана на матричната технология рибонуклеинова киселина (mRNA), която работи по метод, сходен на западните медикаменти Pfizer-BioNTech и Moderna. Това заяви в сряда South China Morning Post.

Това е ваксина, наречена ARCoV, която се създава взаимно от Abogen Biosciences, Walvax Biotechnology и Академията за военни науки на Китайската народноосвободителна войска.

Както отбелязва вестникът, третата фаза от нейните клинични тествания ще стартира през май.

„ Въз основа на нашите резултати, вътрешната ARCoV ваксина може да бъде изцяло сравнима по успеваемост с две непознати РНК медикаменти “, споделя Ин Бо, началник на основаната в Суджоу Abogen Biosciences.

Според него се възнамерява в всеобщо произвеждане на препарата през третото тримесечие в първичен размер от 120 милиона дози годишно. Пускането на лекарството се възнамерява в югозападната провинция Юнан в предприятието Walvax Biotechnology.

Създателите на ARCoV споделят, че за разлика от имунизациите Pfizer-BioNTech и Moderna, които би трябвало да се съхраняват замразени, препаратът им остава постоянен до една седмица при стайна температура.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР