Китай е постигнал тайна сделка с Куба за разполагане на

...
Китай е постигнал тайна сделка с Куба за разполагане на
Коментари Харесай

Китай инсталира шпионско оборудване в Куба

Китай е постигнал загадка договорка с Куба за разполагане на оборудване за електронно подслушване на острова на към 100 благи от Флорида , заяви Wall Street Journal в четвъртък, цитирайки американски чиновници, осведомени с класифицирана разследваща информация.

Подобно оборудване ще разреши на Пекин да следи електронните връзки от югоизточната част на Съединените щати, където се намират доста американски военни бази , както и да следи трафика на корабите в района, оповестява вестникът.

Страните са постигнали кардинално съглашение, споделиха формалните лица, като Китай следва да заплати на Куба " няколко милиарда $ " , с цел да разреши разполагането на станцията за подслушване, съгласно американския вестник.

Белият дом не е коментирал тази информация. Китайското и кубинското посолства във Вашингтон също не са дали отговор на искане за коментар.

Споразумението провокира паника в администрацията на Байдън, написа вестникът, създавайки нова опасност " в задния двор на страната ".

Съобщената договорка идва, когато Вашингтон и Пекин, което се увеличи, откакто хипотетичен, преди американските военни.

Вливането на свежи пари ще бъде приветствано в Куба, където стопанската система е обхваната от инфлация, дефицит на горива, внезапен спад на селскостопанското произвеждане и парична рецесия, които не престават да разпалват недоволството в ръководената от комунистите островна страна.
 Куба анулира парада за 1 май заради липса на гориво
Куба анулира парада за 1 май заради липса на гориво

Това се случва за първи път след революцията от 1959 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР