Китай даде знак, че ще задълбочи връзките си с Русия

...
Китай даде знак, че ще задълбочи връзките си с Русия
Коментари Харесай

Китай отвърна на САЩ, съдбовно решение за Русия

Китай даде знак, че ще задълбочи връзките си с Русия през идната година . Външният министър Ван И през днешния ден отбрани позицията на страната си във връзка с войната в Украйна.

Ван, който приказва по видеовръзка на конференция в китайската столица, също така  упрекна Америка за утежняването на връзките сред двете най-големи стопански системи в света , като съобщи, че Китай " твърдо отхвърля неправилната политика на Съединените щати по отношение на Китай ".
-->
Пекин отвърна на натиска на Запада във връзка с търговията, технологиите, правата на индивида и претенциите си към обширна част от западната част на Тихия океан, обвинявайки Съединени американски щати в тормоз . Отказът на Китай да осъди нашествието в Украйна и да се причисли към другите страни в налагането на наказания против Русия в допълнение утежни връзките с Вашингтон и подхрани зараждащото се разделяне с огромна част от Европа, показва АП.

Ван съобщи, че Китай ще " задълбочи стратегическото взаимно доверие и взаимноизгодното съдействие " с Русия , съобщи Българска телеграфна агенция.

" По отношение на украинската рецесия ние поредно поддържаме главните правила на обективност и безпристрастност, без да фаворизираме едната или другата страна, без да наливаме масло в огъня, още по-малко да търсим егоистични изгоди от обстановката ", сподели китайският външен министър.

Едновременно с това Ван И съобщи, че  Китай ще се стреми да върне връзките със Съединени американски щати в естественото русло, като съобщи, че те са се влошили , защото  " Съединените щати настойчиво не престават да преглеждат Китай като собствен главен съперник и да се ангажират с очевидна обсада, угнетяване и провокации против Китай ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР