Китара, купена от Пол Маккартни за 30 паунда през 1961

...
Китара, купена от Пол Маккартни за 30 паунда през 1961
Коментари Харесай

Върнаха китара на Пол Маккартни, изгубена преди 54 години

Китара, купена от Пол Маккартни за 30 паунда през 1961 година е била върната на някогашния бийтълс след световно търсене на баса Höfner в отлична форма.

Инструментът, платен от Маккартни преди изгряването му на върха на славата и съгласно сведенията и негов обичан, е забелязан за финален път, когато " Бийтълс " записват последния си публикуван албум Let It Be преди 54 години.

Миналата година стартира търсене на изчезналия бас с форма на цигулка - Höfner 500/1 , създаден в Германия, а във вторник Руайдри Гест, показа фотография в обществените мрежи, потвърждавайки, че има този неосезаем инструмент. Гест съобщи, че го е наследил и добави, че от този момент той е върнат на първичния си притежател.

" На моите другари и родственици, аз наследих този предмет, който беше върнат на Пол Маккартни. Споделете новината ", написа той в обществената мрежа X.

Бас китарата на Маккартни, която в този момент може да коства до 10 млн. паунда, се трансформира в синоним на универсалния музикант в ранните дни на групата. Басът е закупен при започване на 60-те години на предишния век, когато никому незнайната група обикаля нощните клубове в Хамбург, Германия.

Представител на Маккартни съобщи: " След стартирането на миналогодишния план " Изгубеният бас " бас китарата Höfner 500/1 на Пол от 1961 година беше върната.

" Китарата е заверена от Höfner и Пол е необикновено признателен на всички, които са взели участие в това. "

По-рано Маккартни е казвал, че се е " влюбил " в инструмента, тъй като за разлика от доста електрически китари той имал симетрична форма. " За към 30 паунда открих този бас смесен с цигулка на Höfner ", сподели 81-годишният Маккартни. " И на мен, тъй като бях левичар, ми изглеждаше по-малко глупава, тъй като беше симетрична. И откакто я купих, се влюбих в нея ".

Маккартни я употребява за осъществявания онлайн сред 1961 и 1963 година, преди дефинитивно да изчезне малко преди Бийтълс да се разделят през 1970 година

Хьофнер оказа помощ за необикновеното търсене на инструмента на Маккартни, като сътвори хаштага #tracingthebass, насърчавайки хора от целия свят да оказват помощ за намирането му.

Изпълнителният шеф на Höfner Ник Уас съобщи пред Sunday Telegraph: " През годините съм работил в тясно съдействие с екипа на Пол Маккартни и когато съм се срещал с него, сме разговаряли за първия му бас Höfner и къде би могъл да бъде той през днешния ден.
Пол ми сподели: " Хей, тъй като си от Höfner, не можеш ли да ми окажеш помощ да намеря баса си? ". И това даде началото на това епично търсене ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР