КИШИНЕВ (Ройтерс) - Кучето на молдовския президент Мая Санду отмени

...
КИШИНЕВ (Ройтерс) - Кучето на молдовския президент Мая Санду отмени
Коментари Харесай

Молдовско куче ухапа човек - но този път президент

КИШИНЕВ (Ройтерс) - Кучето на молдовския президент Мая Санду анулира протокола в четвъртък, като ухапа гостуващия австрийски президент Александър Ван дер Белен по ръката, макар че водачът на Австрия прощаваше и по-късно даде играчка на възбудимото кученце.

Инцидентът, оповестяват молдовските медии, е станал, когато двамата водачи се разхождали в двора на президентската резиденция на Молдова и Ван дер Белен се опитал да погали кучето, избавител на име Кодрут или дребна гора.

Санду се извини на британски и изясни, че кучето се е уплашило от огромен брой хора наоколо. Ван дер Белен се появи с превързана ръка на идната си среща с ръководителя на Народното събрание на Молдова.

Във видео, оповестено в Instagram в петък, Ван дер Белен симпатизира на първото кученце.

< p> „ Всеки, който ме познава, знае, че съм огромен фен на кучета и може да разбере вълнението му “, написа той, добавяйки, че срещата му със Санду и други висши чиновници е била „ доста добра “.

Ван der Bellen добави, че е подарил на кучето дребна играчка в последния ден от визитата си.

Разговорите в Кишинев, на които участваха Ван дер Белен и президентът на Словения, се концентрираха върху кандидатурата на Молдова, която се намира сред Украйна и Румъния, с цел да се причисли към Европейския съюз.

Санду, която приюти кучето, откакто беше блъснато от кола, разгласява фотоси в обществените медии с домашния си любим и двамата президенти.

(Репортаж от Александър Танас; Допълнителен репортаж от Дан Пелешук; Редактиране от Рон Попески, Сандра Малер и Тоби Чопра)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР