Киселото зеле, освен че е една от най-вкусните и разяждащи

...
Киселото зеле, освен че е една от най-вкусните и разяждащи
Коментари Харесай

Кои хора НЕ трябва да ядат кисело зеле

Киселото зеле, като се изключи че е една от най-вкусните и корозивни апетита храни, се смята и за доста потребно. Въпреки това обаче не се предлага за някои групи хора.
Кои групи хора не трябва да употребяват кисело зеле?
Нарушен метаболизъм или хипертония
Ако имате нарушен метаболизъм или страдате от хипертония, то тази ферментирала храна би могла съществено да ви навреди. Това е резултат от голямото количество сол, съдържаща се в киселото зеле. Тя спомага за увеличение на кръвното налягане.
Да не забравяме, че солта е причина за задържане на доста вода в тялото. Това води до отичане и също увеличение на кръвното налягане.
 Бързо кисело зеле в буркан, което става за 4-5 дни Бързо кисело зеле в буркан, което става за 4-5 дни
Всички обичаме зимата да си похапваме кисело зеле, само че не всички умеем да го подготвяме и имаме нужното време за това. В забързаното еже...

Проблеми с червата
Хората, които имат проблеми с червата, също е нужно да се въздържат от потреблението на кисело зеле. Ако въпреки всичко не се съобразите с това, можете да си аргументите метеоризъм.
Жени, които кърмят
Препоръчително е да се въздържат и дами, които кърмят. Зелето може да провокира стомашно неспокойствие или други стомашни проблеми при дребните бебета.
 Класическа рецепта за кисело зеле с ориз Класическа рецепта за кисело зеле с ориз
Киселото зеле с ориз е неизменима част от трапезата ни най-много в студените месеци. Предлагаме ви класическата рецепта за приготвянето м...
Ако обаче сте върл последовател на тази храна и за нищо на света не възнамерявате да я изключите от менюто си, предлагаме ви да намалите потреблението на останалите солени храни.

Така ще балансирате количеството сол, което ще попадне в организма ви и няма да има последствия след похапване на една порция кисело зеле с месо или друго ядене, в което главната съставна част е то.
За предпочитане е да го похапвате денем, тъй че в случай че въпреки всичко настъпят проблеми, да не рефлектират на съня ви.
Винаги го консумирайте рационално, без значение дали спадате към някоя от групите хора, които посочихме. Не бива да забравяме, че за никой не е потребно в организма му да попада голямо количество сол!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР