Киселина от акумулатори и метамфетамин са съставките на една смъртоносна

...
Киселина от акумулатори и метамфетамин са съставките на една смъртоносна
Коментари Харесай

Гръцкият "кокаин за бедни" - с киселина от акумулатори и метамфетамин

Киселина от батерии и метамфетамин са съставките на една смъртоносна дрога, която мълниеносно се популяризира из Гърция, тъй като е евтина. Наричат я " кокаин на бедните ", споделя " Дойче веле ".

Една синтетична дрога се трансформира във все по-голям проблем за Гърция. Който не може да си разреши кокаин или хероин, прибягва до евтината " Сиса ". Наркотикът може да се пуши в стъклена лула или да се инжектира венозно. Една доза " Сиса " коства едно до две евро. Дрогата е евтина, тъй като производството ѝ е обикновено.

" Сиса " е вариация на метамфетамина " Кристал мет ". Тя се създава от отпадни артикули - машинно масло, киселина от батерии или даже сярна киселина. Тези съставки се набират елементарно, а от тях се получава мощно отровна примес.

Играят си със гибелта

" Основните странични дейности се дължат точно на тези съставки ", споделя немският специалист по дрогите Норберт Водарц от Университетската клиника в Регенсбург. " Всичко това се дължи на боклуците, които се съдържат в " Сиса ". Въпросът опира до пари - " Кристал мет " просто е доста по-скъп ", показва той.

Хората, които вземат евтината дрога, си играят със гибелта, а при " Сиса " тя настава прекомерно бързо. " Мнозина си мислят, че могат да изкарат към година. Но в действителност този опиат нанася непоправими вреди доста по-рано ", коментира ученият. Той води до обширни циреи и инфекции в целия организъм, до загнояване на вътрешните органи. Така в последна сметка се стига до инсулт или инфаркт. Хората, които употребяват " Сиса ", постоянно имат халюцинации и прояви на експанзия. Друг признак е внезапната загуба на тегло, изяснява Водарц.

Проблемът не е нов - в Гърция знаят за този тип дрога още от 2010-2011 година. Тогава за първи път беше записана и засилената му консумация. " По същото време се усилиха доста и случаите на нови заразявания с вируса на СПИН, което беше последица от интравенозната приложимост на синтетичната дрога ", показва немският специалист. " Сиса ", само че и " Кристал мет " притъпяват чувствителността. Затова доста от наркозависимите към този момент не са в положение да внимават с какви игли се инжектират. Това усилва опциите за разпространяване на СПИН ", споделя Водарц.

Проблемът в Атина

Най-сериозен е казусът с потреблението на този тип опиат в столицата Атина. Безработицата, безпаричието, неналичието на покрив над главата и на всякаква вероятност за бъдещето са главните аргументи, заради които хората протягат ръка към евтината дрога. В Гърция доста типове метамфетамини са евтини и се намират елементарно. Те работят бързо, интензивно и релативно дълго време. Синтетичната дрога не е необичайност по улиците на гръцката столица, а броят на подвластните непрекъснато пораства. Точни данни за това обаче няма.

" Логиката е доста елементарна: хората вземат това, което е по джоба им. В случая - една дрога, която е доста нечисто създадена. Но друга те просто не могат да си разрешат ", споделя още Норберт Водарц.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР