Кирил Петков заяви след срещата на НС, че резултатът от

...
Кирил Петков заяви след срещата на НС, че резултатът от
Коментари Харесай

Нека да ги видим колко пари ще се съберат и след това ще се съберем заедно и ще решим как ще процедираме, обяви той

Кирил Петков съобщи след срещата на Народно събрание, че резултатът от нея е бил не толкоз да пада дерогацията, колкото всички да се обединят към взимането на налозите на „ Лукойл “.

„ Няма смисъл да падне дерогацията, тъй като може да докара до стрес на пазара. По-разумно е страната да си събере налозите. Това, което беше гласувано като по-висок налог поради използването на съветски нефт страната да си го събере оптимално бързо. Резултатът от срещата беше да се фокусираме върху събиране на налози “, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Той не се ангажира с размера на компенсацията от 73 стотинки. Не се ангажира и с подготвена формула за даването им.

„ Това, което е значимо, е първо парите да се съберат във фонда за сигурност на българската енергетика. Когато има подготвени пари, могат да се дават “, уточни той.

„ Нека да ги забележим какъв брой пари ще се съберат и по-късно ще се съберем дружно и ще решим по какъв начин ще действаме. „ Лукойл “ имат остарели загуби, които се пробват да ги употребяват. Призоваваме да не се пробват през данъчни опити да си ги върнат тези загуби и да не играят повече игрички “, добави Петков.

Той добави, че е значимо ветото на Радев да бъде преодоляно, тъй като можем да изпуснем второто заплащане по ПВУ да влезе тази година.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР