Кирил Петков все пак ще замине за Брюксел, макар с

...
Кирил Петков все пак ще замине за Брюксел, макар с
Коментари Харесай

Кирил Петков заминава за Брюксел, но в петък

Кирил Петков въпреки всичко ще замине за Брюксел, въпреки с ден забавяне. Премиерът има уговорена среща в петък с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предава българското издание на EURACTIV.

Очаква се главната тематика на диалозите да е българското несъгласие върху Северна Македония, въпреки че българският проект за възобновяване и резистентност без подозрение също ще бъде на вниманието при срещата в Комисията.

Във вторник се разбра, че Кирил Петков си дава шест месеца, с цел да реши казуса с ветото, само че това се видя „ прекомерно дълъг “ период за македонския външен министър Буяр Османи, акцентира изданието.

Позицията не е била съгласувана с президента Румен Радев, нито бе споделена по време на обществените диалози за образуване на ръководещата коалиция.

Решението Радев да отиде на Европейския съвет провокира неразбиране. На сходни конгреси държавите-членки са показани от държавен или държавен началник с нужните за задачата конституционни пълномощия.

Титуляр в тази позиция е министър-председателят, макар че в последните месеци пътуваше Радев. Това се дължеше на неналичието на постоянно държавно управление.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР