Кирил Петков призова БСП да отстъпи от внесеното предложение за

...
Кирил Петков призова БСП да отстъпи от внесеното предложение за
Коментари Харесай

Кирил Петков призова БСП да се откаже от хартиените бюлетини

Кирил Петков прикани Българска социалистическа партия да отстъпи от импортираното предложение за връщане на хартиените бюлетини, като предизвести, че " не можем да разгадаем България да се върне обратно ".

" Моят апел към Българска социалистическа партия и предходната седмица, и през днешния ден е да премислят тази позиция. Не можем да си позволим да имаме коалиция на хартиената бюлетина. Най-критично идващите седмици ще бъде да гледаме дали едни партии са подготвени да вършат същинска смяна, или единствено ще приказват, само че действително ще върнем България обратно ", сподели той пред bTV.

Българска социалистическа партия внесе плана си за смяна на Изборния кодекс още на 19 октомври - първия ден на работа на 48 Народно заседание. Това е следващ опит за връщане към остарелия модел на осъществяване на изборите, преди машините да заменят хартията във всички огромни секции в страната и чужбина.

Машинното гласоподаване улесни доста отчитането на гласовете, само че против него към този момент се оформи болшинство от депутати от Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, които внушават подозрения в изборния резултат - макар че никой не го е оспорил публично или с справедливи доказателства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР