Кирил Петков призна, че когато отиде в Брюксел ще каже,

...
Кирил Петков призна, че когато отиде в Брюксел ще каже,
Коментари Харесай

Петков призна: Ще кажа в Брюксел, че заради НС не мога да си променя решението за РСМ

Кирил Петков призна, че когато отиде в Брюксел ще каже, че няма решение на Народното събрание за ветото над Северна Македония.

„ Ще отида и ще кажа, че няма решение на Народното събрание и аз не мога да си трансформира решението “, съобщи прав текст Петков.

Припомняме, че Петков еднолично подреди всички бумаги свързани с районен съд Македония да се изпращат непосредствено във външна комисия на Народно събрание.

В решението на Министерски съвет от предходната седмица се споделя, че оферти на Френското председателство по отношение на започването на договаряния за Европейски Съюз от страна на районен съд Македония и Албания да бъдат изпращани непосредствено в Парламентарната комисия по външна политика. Предложението бе на Кирил Петков. То обаче нарушава конституцията и правилника на Народно събрание. В конституцията основополагащ е правилото за разделяне на управляващите. А в правилника на Народното събрание се показва, че Проект за решение, декларация и послание могат да внасят народните представители и парламентарните групи. Те се разпределят от ръководителя на Народно събрание в съответните комисии в тридневен период. В случая френското предложение е импортирано непосредствено във външна комисия.

Като допълнение държавното управление и останалата част от обединението оповестиха, че външно министерство е засекретило протокола със Скопие. Ресорният министър в оставка Теодора Генчовска разгласи, че такова нещо няма и всеки е свободен да се запознае с документа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР