Атомната централа в Козлодуй ще може да използва част от

...
Атомната централа в Козлодуй ще може да използва част от
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй ще използва част от оборудването за Белене

Атомната централа в " Козлодуй " ще може да употребява част от оборудването за АЕЦ " Белене " откакто го купи от Националната електрическа компания (НЕК). Това реши на днешното си съвещание Министерският съвет.

" Продажбата ще бъде осъществена посредством директно договаряне сред двете сдружения, при начална продажна цена, избрана от самостоятелен оценител, и според ред, регламентиран в Правилника за използване на Закона за обществените предприятия ", написа в решението.

Става въпрос за силов блочен трансформатор, който ще бъде употребен по стратегиите за продължение на периода на употреба на пети и шести блок в АЕЦ " Козлодуй ". Стойността на оборудването е близо 1 млн. лв..

" С реализирането на договорката ще се подсигурява обезпеченост на оборудването на АЕЦ „ Козлодуй “ ЕАД, както и усъвършенстване на времето за осъществяване на ремонтни действия ", изясняват от Министерския съвет.

Това е не е единственото съоръжение, което би могло да бъде употребявано в централата. Преди няколко месеца. Идеята беше да се употребяват към този момент купените за втората атомна.

Правителството продължава и за продажбата на оборудването на АЕЦ " Белене " дружно с целия план. Все още обаче решение по тази тематика няма.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР