Кирил Петков постави темата с РСМ пред важни въпроси като

...
Кирил Петков постави темата с РСМ пред важни въпроси като
Коментари Харесай

Петков имал защо да става сутрин: Прогреса с РСМ на фона на COVID, Украйна и цените на ток и газ

Кирил Петков сложи тематиката с РСМ пред значими въпроси като COVID- 19, напрежението по оста НАТО- Русия и високите цени на тока и газа. В края на брифинга след срещата си с премиера Димитър Ковачевски, той разгласи, че всеки човек в позицията на министър председател знае, че ще има рецесии, само че нямало боязън да ги взема решение.

„ Има много рецесии – COVID- 19, напрежението НАТО- Русия, високите цени на тока и газа – когато обаче в тази сложна конюнктура се види ден с действителен напредък по една от тематиките, в които е било рецесия до скоро, само че към този момент е работен развой с посока, човек усеща, че има за какво да става заран “.

Петков доста ловко избегна тематиката с българите в съседката ни като даде отговора на сътрудника си и се възхити на неговата пълнота като добави още веднъж, че министерствата работели в синхрон в тематиките превоз, обучение, общ календар и политически въпроси. 

А другояче Димитър Ковачевски даде уклончиво заричане, че българите ще бъдат включени в конституцията на Северна Македония, само че когато тя отвори главния си закон за влизането в Европейски Съюз, което се прави в края на преговорния развой, който пък България блокира точно с това искане.

„ Добросъседството ще бъде поставено на фундамент и към него би трябвало да работим “, акцентира Петков.

„ Дори кулоар 8 е излязъл от европейските коридори, а с днешния подписан меморандум го връща назад на картата. Имаме доста време да наваксваме, само че се надявам това да стане оптимално бързо “, добави той.

„ Благодаря на моя другар Димитър, който даде цялата си сила и дружно сме целеустремени към общи резултати “, заключи Петков.Той се похвали, че на първата среща имат три действително подписани меморандума и още по-впечатляващ е бил отчетът на министрите, в който всеки един от тях е показал най-малко 10 „ действителни задания ”, които си слагат, с общ секретариат сред другите групи и с доста къси периоди за осъществяване.

„ Радвам се да кажа, че идната среща в работните групи е единствено след седмица. И това ще бъде равнището на динамичност, което се чака, от тези групи ”, означи Петков и разясни, че историческата група е набелязала три срещи през идващите четири месеца.

Петков акцентира, че няма да се вършат промени в комисията – професорите са потвърдили, че са подготвени на новия темп и лъх с посока градивен разговор и резултати.

Преди брифинга бяха подписани меморандуми за съдействието в сферите на земеделието, превоза и развиването на дребните и междинните предприятия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР