Кирил Петков отговори на заплахите на Митрофанова с асиметричен удар

...
Кирил Петков отговори на заплахите на Митрофанова с асиметричен удар
Коментари Харесай

Кирил Петков отвърна на заплахата на Митрофанова

Кирил Петков отговори на заканите на Митрофанова с " несъразмерен удар " от Русия към България.

" Не може да имаме шпиони от друга страна, които да работят против ползите на нашата. България би трябвало да си гледа ползите и в случай че някоя страна се пробва да прави нейната си политика през шпиони в нашата страна, това не е възможно ". Това сподели премиерът Кирил Петков след ревизия на интерконектора с Гърция в Комотини по отношение на 10-имата съветски дипломати, които бяха оповестени за личност нон грата, съобщи Дарик.

По думите му няма нито един от тях, който е изпъден инцидентно. " За всички тези хора има много съответни данни и това, което виждаме, някой ръководи тези хибридни атаки и тези координатори доста пъти са тъкмо тези шпиони ", добави Петков.

На въпрос дали всички 10 съветски дипломати, оповестени за личност нон грата, са напуснали страната ни, той съобщи, че единствено при един от тях е имало закъснение.

" Тук въпроса не е да покажем някаква експанзия. Единственото, което желаеме да покажем е, че си защитаваме интереса и няма да допуснем никой да се меси във вътрешнополитическите ни и значими ползи на България ", сподели още министър председателят.

Запитан дали има някаква възможност на този стадий за българска военна помощ за Украйна, Петков уточни, че " в случай че България помогне на Украйна военно, това ще мине първо през Народното събрание и ще бъде необятно обсъждано ".

Припомняме, че по предложение на способените управляващи на България, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков, България разгласи на 18 март 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им даде 72-часов период да изоставен страната. Посочените чиновници на посолството на Русия у нас са осъществявали на територията на България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР