Кирил Петков отчете първите 100 дни на правителството си с

...
Кирил Петков отчете първите 100 дни на правителството си с
Коментари Харесай

Премиерът: Задържането на Борисов само за 24 часа разочарова много хора, но отключи процеси

Кирил Петков регистрира първите 100 дни на държавното управление си с обяснението, че не е удовлетворен от темповете, с които идва смяната.

Премиерът Кирил Петков регистрира първите 100 дни на държавното управление в обращение до българските жители. От думите му излиза наяве, че още в деня на клетвата на министрите КЕВР е предложил голямо нарастване на цената на газа и тока тъкмо при започване на отоплителния сезон, а цените на електрическата енергия на международните пазари са почнали да се повишават, написа.

" 100 дни по-късно обаче КЕВР има ново управление, което следи цените да не се качват безпричинно в интерес на избрани производители “, декларира министър председателят.

Петков е безапелационен, че към този момент 100 дни кабинетът задържа цените на тока за битовите консуматори на равнищата от лятото на предходната година, а през април кабинетът ще продължи да обезпечава голяма финансова поддръжка за бизнеса с нов по-висок таван.

Задържането на Бойко Борисов за 24 часа е разочаровало доста хора, само че действително е отключило доста други процеси, счита министър председателят.

" Прокуратурата бе подложена под прожекторите и ясно се видя, даже от нашите европейски сътрудници, че тази прокуратура е юрист на корупцията в България. 100 дни по-късно хората видяха, че в България няма недосегаеми и че това държавно управление не го е боязън ", акцентира Петков.

Според него кабинетът среща мощна опозиция в опита да работи за публичния интерес и това е една от аргументите за по-бавното движение. " Ние желаеме да напредваме още по-бързо, не сме удовлетворени от скоростта, с която идва смяната, само че се радваме, че бързо или постепенно тя идва - с по-малки крачки, в сравнение с и на нас ни се желае, само че в вярната посока ", акцентира той.

" В сферата на корупцията битката е сложна. Реално ние нямаме работеща прокуратура и стъпките са по-бавни, в сравнение с ни се желае. 100 дни по-късно сме на път да закрием порочно работещите Специализиран съд и прокуратура, подготвен е законът за проверяващите функционалности на КПКОНПИ. Г-н Цацаров към този момент не оглавява тази комисия ", регистрира министър председателят.

Кирил Петков подчертава още върху резултатите от преодоляването на здравната рецесия, породена от Омикрон, организацията на нашата страна за обезпечаване на помощ на бягащите от войната в Украйна и върху сполучливото привършване на техническите въпроси по линия на Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР