Кирил Петков изненада всички, като се похвали пред Световната банка

...
Кирил Петков изненада всички, като се похвали пред Световната банка
Коментари Харесай

Изненада от Кирил Петков. Удвоява ръста на икономиката

Кирил Петков изненада всички, като се похвали пред Световната банка с проект, който щял да удвои растежа на стопанската система ни. За да се случи това щяло да промени.

Петков се срещна през днешния ден с представители на Световната банка, оповестиха от държавната пресслужба.

Акцент в полемиката в Министерския съвет била и тактика за възстановяване на  грижите в системата на опазването на здравето, обществените услуги и образованието.

Министър-председателят показал сериозния капацитет на партньорство със Световната банка. По думите му финансовата институция може да бъде потребна на страната ни освен с качествената консултантска активност, само че и при реализирането на планове.

На срещата в елементи били разисквани опциите България да удвои и задържи високите си темпове на напредък през идващите 15 години, с цел да доближи бързо до средноевропейските равнища на приходи. Това обаче изисква: дълбоки структурни промени, които да покачват капацитета за растеж; усилване на интеграцията на уязвимите групи и преход към зелена и цифрова стопанска система.

В рамките на полемиката бяха посочени четири предпочитани области на съдействие, които биха могли да отключат капацитета за стопански растеж на България. Става сума за надграждане на институциите и възстановяване на положителното управление; повишение на продуктивността на труда, уменията и пригодността за работа за всички; подсилване на обществените разноски за възстановяване на даването на услуги и повишение на устойчивостта на модела на напредък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР