Кирил Петков и Делян Пеевски се скараха жестоко в зала,

...
Кирил Петков и Делян Пеевски се скараха жестоко в зала,
Коментари Харесай

Жесток скандал между Пеевски и Петков в парламента

Кирил Петков и Делян Пеевски се скараха грубо в зала, видя кореспондент на " Фокус ". Това се случи по време на дебатите за избор на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Не стана ясно тъкмо какви реплики са си разменили Пеевски и Петков, само че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде лъч светлина. Ето какво сподели тя от парламентарната естрада:

" Може би целият български народ видя посредством камерите какво се случва тук на първия ред. Естествен излаз от обстановката, в която ни вкара сглобката. Това напрежение явно ще ескалира. През цялото време повтаряме, че се събрахте, с цел да разпределяте порциите на властта. Преди малко тук се размениха такива думи, добре, че не ги чу българския народ, единствено видя картината. Такива думи и такива взаимни обвинявания сред Пеевски и Петков, това нещо не може да продължава, изключително, когато става въпрос за ръководство на страната и за опазване на здравето. Излезте на открито и се разберете като мъже! ", сподели Нинова.

" Основният провинен да стигнем до тази обстановка в страната се споделя Бойко Борисов ", отсече водачът на Българска социалистическа партия. " Ама в този момент седи и ви гледа сеира ", добави тя.
Малко по-късно в коридорите на Народното събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изясни тяхната позиция, като посочи, че има отчет в секретното деловодство на ДАНС, който приказва против този претендент (проф. Момчил Мавров - бел.ред.), има подозрения за лобизъм за частни лечебни заведения.

По неофициална информация обединението е била срещу избора на единствения претендент за поста, препоръчан от ГЕРБ проф. Момчил Мавров и по тази причина е имало спогодба с ГЕРБ процедурата да бъде провалена, с цел да може да се издигне нова кандидатура.

" Ние от ПП-ДБ се разгласяваме безусловно срещу неговата кандидатура и това е правилото, по който действаме. Когато не сме съгласни, ние вършим всичко допустимо претендентите, които минават за номинации да бъдат с най-малко равнище - да нямат отчети в ДАНС и Прокуратурата ", добави Кирил Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР