Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати!

...
Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати!
Коментари Харесай

Делян Добрев: Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати и да се притесняват как да избегнат влизането в затвора

" Кирил Петков и Асен Василев да си търсят положителни юристи! В един миг този шеф на " МЕТ ", като вземат да го викат в прокуратурата, ще стартира да си споделя истината ". Такъв зов насочи към някогашните ръководещи Делян Добрев от ГЕРБ по време на брифинг.

Той добави, че не Борисов, а точно Петков и Василев са тези, които би трябвало да се " тормозят по какъв начин да избегнат влизането в пандиза ". Бившият енергиен министър отговори на следващите словоблудства на Кирил Петков, който съобщи тази заран по NOVA, че " той (Бойко Борисов, бел. ред.) би трябвало да се пенсионира " и, че " при работеща правосъдна система - би трябвало да върви в пандиза ".

Делян Добрев упрекна водачите на Политическа партия, че българското общество е " ощетено с 200 млн. евро " поради работата на Петков и Василев по преодоляване на газовата рецесия. Той сподели фактури от медиатори на " Газпром ". Един от тях е компанията " МЕТ ", която по негови изказвания е компанията, от която идва сегашният шеф на " Булгаргаз ".

" Т.е частната компания - медиаторът, си назначи шеф на държавното дружество ", разясни Добрев. " Както може да видите от момента, в който го назначи, стартира да купува газ от личната си компания. Има покупко-продажби, при които газ е купуван скъпо от компания " МЕТ " и е продаван назад на същата компания " МЕТ " - на ниска цена. Разликата е 7 млн. единствено за месец. С две фактури. Няма заплати, ток, първични материали и други разноски ", добави той.

Добрев разяснява думите на някогашния финансов министър Асен Василев, който твърди, че у нас съветски газ няма и не се купува газ от медиатори. " Видяхте медиаторите с фактурите ", съобщи Василев, който ги даде на публицисти. " Кирил Петков, най-малко тази заран, призна, че има съветски газ. Но освен, че е съветски, а е и с медиатори, които го оскъпяват с 30% ", сподели още той.

Той отговори и какво е станало с двата танкера американски газ. По думите му те са пристигнали, само че са били разпродадени в Гърция и Турция, а страната ни още веднъж е закупила газ от медиатори. " Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е съветски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ ", безапелационен бе Добрев.

Според него 7-те танкера с газ няма да са задоволителни на България, с цел да се оправи със зимата. " Недостигът на газ в България - с азерския газ и с тези 7 танкера, ще бъде към 1 млн. мегаватчаса на месец. Тоест, дефицитът през зимата ще бъде към ⅓. ", разясни той. И съобщи още: " Хората, които най-вече говореха за корупция, са с най-големите покупко-продажби ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР