Кирил Десподов, вече като футболист на ПАОК (Солун), спечели своята

...
Кирил Десподов, вече като футболист на ПАОК (Солун), спечели своята
Коментари Харесай

Десподов: Наградата е огромна чест за мен, който и да беше спечелил, щеше да бъде заслужено

Кирил Десподов, към този момент като футболист на ПАОК (Солун), завоюва своята четвърта премия за номер 1 България. Той събра 317 точки в анкетата на Спортните публицисти, изпреварвайки Илия Груев-младши от британския Лийдс Юнайтед, който остана със 106. Трети е Ивайло Чочев, към този момент футболист на Лудогорец (Разград). Същите трима се подредиха по този начин и през 2022-а година.

" Първо извънредно съм признателен на всички публицисти за признанието. Тази премия е голяма чест и също по този начин дава доста мощна мотивация да влагаш всичко от себе си и да бъдеш по-добър и по-добър. За трета поредна година идва при мене. Това значи, че в последние три години съм държал равнище и съм надграждал. Искам да благодаря на треньорите и на съотборниците си, тъй като без тях няма по какъв начин да печеля. Благодаря на фамилията си, на годеницата ми, че поддържат в хубави и неприятни моменти. Който и да беше спечелил от нас тримата, щеше да заслужава премията, стартира спечелилият.

" Най-сладка ми беше първата премия, когато отидох в Лудогорец. Но в действителност всяка една ми е сладка, тъй като това е самобитна признателност за труда, който сме вложили. А в действителност ние влагаме доста труд и старания. Ще бъда доста благополучен, в случай че конкуренцията следващата година е още по-сериозна ".

Попитан по какъв начин вижда възможностите на българския народен тим в шампионата Лига на Нациите, който стартира през есента в конкуренцията на Люксембург, Беларус и Северна Ирландия и дали България може да завоюва 1-ото място, той сподели: " Всички се надяваме, колкото и клиширано да звучи. Ние даваме всичко от себе си, само че дали сме се справили, най-после резултатите ще покажат ".

" Искам да поздравя новия президент на БФС Георги Иванов и да му пожелая триумф. Според мене, на Конгреса всеки един заслужаваше да завоюва, само че щом той е президент, значи е заслужил доверието на клубовете ".

" Обръщение към почитателите? На последния лагер предходната година знаете какви подиуми имаше отвън стадиона. Искам да прикани да има едно сближение, да почнат да имат вяра в нас. Винаги съм си мислил – какво е позитивното от това да хейтиш и да плюеш някой. Тази отрицателна сила се връща върху тебе. Трябва да мислим положително. Всички играем за България, по тази причина би трябвало да сме като пестник и да сме сплотени ", сподели още Десподов./БТА

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР