Киргизстан стартира кампанията си за ваксинация срещу , използвайки китайския

...
Киргизстан стартира кампанията си за ваксинация срещу , използвайки китайския
Коментари Харесай

Киргизстан започна кампанията с китайска ваксина

Киргизстан започва акцията си за имунизация против, употребявайки китайския артикул, заяви Агенция Франс Прес.
Този месец Пекин подари на Киргизстан 150 000 дози от смоята ваксина в две дози, задоволителни за на 75 000 души, или малко над един % от 6,5-милионнното население.
Богатият на сила Казахстан стартира имунизации предишния месец, употребявайки съветската ваксина, само че има намерение на по-късен стадий да стартира лично произвеждане на препарата.
В Киргизстан министърът на опазването на здравето Алимкадир Бейшеналиев получи първата доза от акцията пред публицисти, облечен с елече и с усмивка.
" Чувствам се добре ", сподели Бейшеналиев след инжектирането, мак да признава страха си от инжекции. Здравният министър съобщи, че преди всичко за имунизации ще бъдат медици, а по-късно учители, граничари, рискови групи и хора над 65 години.
 Първа в Европейски Съюз Унгария получи и китайски ваксини Първа в Европейски Съюз Унгария получи и китайски ваксини
Във вторник Унгария стана първата страна от Европейски Съюз, която получи китайската ваксина против ковид Sinopharm, откакто първичната...
Киргизстан записва и съветската ваксина „ Спутник ”, като Бейшеналиев съобщи, че страната му чака да получи до половин милион дози от тази ваксина през май или юни. Министърът удостовери, че Киргизстан е спрял проектите за обезпечаване на дози от имунизацията посредством програмата Covax, откакто няколко европейски страни стопираха разпространяването на препарата поради опасенията за съсирването на кръвта, преди по-късно да възобновят използването му.
" Когато научим, че смъртните случаи и съсиреците не са резултат от имунизацията, можем да стартираме (с AstraZeneca) ", сподели Бейшеналиев.
Както Световната здравна организация, по този начин и регулаторът на медикаментите на Европейския съюз, Европейската организация по медикаментите, споделят, че имунизацията на AstraZeneca е безвредна за приложимост и няма потвърдена връзка с кръвни съсиреци.
Съседният Узбекистан получи в събота милион дози китайска ваксина, създадена от фармацевтичната компания Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical Co. Страната с население от 34 милиона души, чиято акция за имунизация ще стартира по-късно тази седмица, съобщи, че чака да стартира взаимно произвеждане на тази китайска ваксина това лято.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР