Кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис и двамата роми Ангел Иванов и

...
Кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис и двамата роми Ангел Иванов и
Коментари Харесай

Фермерът, прегазил ром и обирджиите му отиват в ареста

Кипърският предприемач Димитракис Пирилис и двамата роми Ангел Иванов и Ангел Галджев, крали от фермата му, отиват дружно в ареста. Това взеха решение в две обособени производства съставите на Районния съд в Пловдив.

Със правосъдните решения бяха задоволени напълно настояванията на прокуратурата за непрекъснат арест както за предприемача, умъртвил третия апаш в парцела си, по този начин и за останалите двама мъже от ромски генезис - негови съратници в закононарушението, заяви trafficnews.bg.

Оказа се, че ромите са престъпно проявени, като против Галджев има още две висящи каузи още веднъж за обири. Законът планува затвор от 5 до 15 години в проблема на Галджев, който е осъждан цели 9 пъти, и от 1 до 5 в тази ситуация на Иванов, който има "скромно " досие от една присъда. Последното наказание на Ангел Галджев било за кражба точно от имуществото на Пирилис.

Въпреки действията си, Галджев не се смути да помоли съда да го остави на независимост, като изясни, че желал да си иде при фамилията. Иванов бе по-скромен и изиска домакински арест, само че по този начин или другояче молбите им останаха нечути.

Според прокуратурата има задоволително доказателства, че точно двамата роми, дружно с починалия Петър Гаджанов, са пробвали да извършат кражба от парцела на кипъреца. От данните на прокуратурата стана ясно, че те са пробвали да лишават незаконно от фермата 5 крави. Те разказали, че желали да косят люцерна, само че на мястото са открити въжета, като с едно от тях са били вързани две крави, като в началото животните били повече.

Адвокатът на ромите уточни, че няма доказателства, че клиентите му са желали да крадат крави. Иванов и Галджев не се признават за отговорни, като поддържат, че желали косат люцерна от повърхност, намираща се на 2 километра от фермата на Димитракис.

Междувременно в прилежащата правосъдна зала магистратите взеха решение да оставят кипърският предприемач Димитракис Пирилис също зад решетките. Пирилис изясни, че не е видял Гаджанов, а откакто е схванал, че го е блъснал с колата, незабавно е алармирал на 112. Той в детайли изясни, че ромите са крали неведнъж от него и даже уточни, че са палили къщата му. Живущи от 5 обитаеми места в региона пък са се оповестили за освобождението на работодателя им Пирилис, но подписката им също не съумя да наклони везните в интерес на предприемача.

Адвокатите на Пирилис оповестиха, че ще апелират решението, а дотогава предприемачът и двамата крадци ще останат зад решетките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР