Кипърската столица Никозия зае първото място в класацията Топ 10

...
Кипърската столица Никозия зае първото място в класацията Топ 10
Коментари Харесай

Никозия е най-привлекателният малък град в Европа за обучение, работа и кариерно развитие

Кипърската столица Никозия зае първото място в класацията „ Топ 10 на дребните европейски градове на бъдещето за 2024 година “ по индикатора „ Човешки капитал и метод на живот “. Специалният отчет за най-обещаващите капиталови дестинации в Европа е квалифициран от подразделението на английския вестник „ Файненшъл таймс “ за разбори на стопански данни и трендове /FDI Intelligence/.

Лидерската позиция на Никозия значи, че тя е най-привлекателният дребен град в Европа за образование, работа и кариерно развиване, подчертаха от общинската администрация.

Високият рейтинг на кипърската столица отличава нейната „ интернационална вероятност и динамичен капацитет, които могат да бъдат употребявани от вложители и компании “, се споделя в отчета. В подкатегорията си „ Малки европейски градове на бъдещето 2024 – Човешки капитал и метод на живот “ Никозия изпреварва Оксфорд, Кеймбридж, Женева и други. В тазгодишното проучване вземат участие над 300 града и близо 150 района в Европа.

Сред най-значимите планове, с които кипърската столица потвърждава опциите си, е огромната стратегия „ Умна Никозия “ /Smart Nicosia/, която се извършва с европейско финансиране. Новаторската самодейност цели да усъвършенства качеството на живот в града и да го трансформира в желана дестинация за студенти, работещи и цифрови номади.

Никозия е и претендент за „ Европейска столица на културата 2030 година “.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР