Кипърската компания Ermira Consultants, чийто номинален собственик е адвокатът от

...
Кипърската компания Ermira Consultants, чийто номинален собственик е адвокатът от
Коментари Харесай

Разследване разкрива откъде идват парите на Путин, за какво се харчат и какво общо има Кабаева

Кипърската компания Ermira Consultants, чийто номинален притежател е юристът от Санкт Петербург Владислав Копилов, е станала персонална офшорна компания на съветския президент Владимир Путин и неговото семейство и обграждане, сочат резултатите на ново следствие на изданието " ".

Журналистите са разговаряли с " значим управител на бизнес империята на един от най-близките другари на президента ", който е " директно зает с ръководството на тайната финансова мрежа ", включваща и Ermira. Името и семейството му не се разкриват от " Проект ". Той се е съгласил да се срещне с публицисти на " Проект " - частично под усещането от съветската експанзия против Украйна: " Те (руското ръководство) изцяло са изгубили мозъка си, би трябвало да бъдат спрени ", споделя той, представен от изданието.

" Използвахме термина " да платим с Ermira ", което означаваше потребление на парите на Путин, с цел да се заплати за тази или онази договорка (в негов интерес) ", твърди събеседникът на изданието.

Според следствието в Ermira са взели участие няколко души от близкото обграждане на Путин, които не са имали бизнес връзки между тях.

" Проект " твърди, че Путин се е облагодетелствал, наред с други неща, от продажбата на водка " Путинка ". Според историята марката в началото е била измислена през 2002 година от компанията " Винексим ". Нейният притежател, съгласно събеседника на изданието, е помолил Аркадий Ротенберг, предприемач и другар на Путин, да издейства позволение от президента да употребява семейството му.

Ротенберг се съгласил и правата върху комерсиалната марка били трансферирани първо на " ПромИмпекс ", а 10 години по-късно на " Реал-Инвест ", дъщерно сдружение на Ermira. През 2021 година марката минава към " Байкал-Инвест " - компания с непрозрачна конструкция, настояват публицистите.

" Не можем да твърдим, че новият притежател на марката водка също е обвързван с Ermira и в последна сметка с Путин, само че сигурно знаем, че същите мениджъри на Ротенберг стоят зад " Байкал-Инвест ", която е обвързвана и с други планове, финансирани с " портфейла " на Путин ", акцентира изданието.

Според източника на " Проект " още при започване на века дистрибуторите, които желали да продават " Путинка ", са носели на Ротенберг " чанти, натъпкани с пари в брой - в подмяна на разрешението да продават водката с името на президента ", а част от тези пари " постоянно са били предопределени за Путин ". Според изданието, от производството, лицензите и продажбата на питиета с марката " Путинка " сред 2004 и 2019 година са могли да бъдат извоювани до 500 млн. $.

Освен това, съгласно " Проект " Путин е печелил от пропагандата в медиите - през 2009 година

Също по този начин, съгласно следствието, Ermira е взела участие в построяването на " двореца на Путин " в Геленджик (не инцидентно след разкритията на Алексей Навални и екипа му през 2021 година Аркадий Ротенберг съобщи, че той стои зад този градеж, което си е било истина, тъй като той е част от ръководството на Ermira). Според публицистите компанията е била употребена за закупуване на 120-метров апартамент на Кочновски порезд в Москва, два парцела с къщи в подмосковното населено място " Усово Плюс ", както и три жилището и пентхаус в Сочи. Така е платен апартамент за любовника на Людмила Путина - Артур Очеретни (по-късно този парцел е трансфериран на офшорна компания, която е дъщерно сдружение на Ermira - т.е. Путин си е върнал този апартамент), или за приятеля на дребната щерка на съветския президент - Йорит Фаасен и други сходни.

Ermira е имала 24% дял в " Националната медийна група " (НМГ), само че по-късно делът е намалял. Всичко това има и персонална страна. През 2008 година заслужилата гимнастичка Алина Кабаева оглави публичния съвет на НМГ, а през 2014 година, откакто напусна мястото си на народен представител в Държавната дума, оглави съвета на шефовете на компанията. Оказва се, че Путин е уредил Кабаева на работа в компания, на която самият той е съсобственик.



Събеседниците на " Проект " приказват за " гимнастичката ", когато приказват за Кабаева, не с цел да посочат специалността й, а от съображения за сигурност. Поне от 2008 година насам се носят клюки, че тя е имала загадка връзка с Путин, само че всеки, който се осмелява да приказва обществено за това, е бил сполетян от неотложно наказване.

Сравнението на Кабаева със средновековна властителка е изцяло подходящо, написа " Проект ". В хода на следствието публицистите от плана откриха доста обстоятелства за връзките сред съветския президент и дамата до него - всички те като че ли са преписани от средновековните учебници по история.

" Гимнастичката " върви персонално и показва кои жилища желае и на чие име да бъдат регистрирани ", споделя източникът на " Проект ".

Според източника схемата била подредена по следния метод: значими за Путин хора персонално се срещали с васалите на президента - Аркадий Ротенберг, Юрий Ковалчук и техните подчинени - и излагали потребностите си. След това васалите употребявали парите на Ermira, с цел да купят и уредят мечтаните от тях активи. Такъв е казусът с Кабаева през 2011 година Според желанията на " гимнастичката " четири жилището в Сочи са регистрирани на името на нейни довереници, да вземем за пример баба й Анна Зацепилина.

Цената на главния апартамент през 2011 година е била 15 млн. $. " Основната концепция на интериора на пентхауса е оптимален комфорт за човек, който ще идва в резиденцията си в Сочи два пъти годишно - през лятото и през зимата: апартамент от 20 стаи с кръгла анфилада от дневни, салон с камина, лично кино и билярдна зала, частна изложба за сбирките му от творби на изкуството, бар, СПА зона със сауна и хамам, няколко открити зони за релакс с павилиони, двор за релаксация в японски жанр, беседка за барбекю в марокански жанр, открит солариум и купел с хидромасаж, както и бар със стени-водни водопади и мозаечен под, мини дансинг и други зони, които разрешават на бъдещите притежатели да осъществят всеки сюжет за отмора. Накратко, сходен дом ще задоволи и най-взискателните усети ".

Кабаева не е виждана на място, най-малко не и през последните години. Най-вероятно тя е предпочела да живее на друго, по-усамотено място.

" Проект " е събрал както незнайни, по този начин и авансово оповестени от публицистите недвижими парцели, благосъстоятелност на Алина Кабаева, нейните най-близки родственици и обвързваните с тях подставени лица. В множеството случаи недвижимите парцели са попаднали при " гимнастичката " от държавни компании или от васалите на президента - негови номинирани или другари, които са натрупали положение през годините на властта на Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР