Кипър засилва предпазните мерки срещу коронавируса заради увеличения брой положителни

...
Кипър засилва предпазните мерки срещу коронавируса заради увеличения брой положителни
Коментари Харесай

Кипър засилва мерките срещу Ковид-19

Кипър ускорява защитните ограничения против ковид поради нараствания брой позитивни случаи, регистрирани през последните седмици.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32903
По-строги условия за тест и маска на редица здравни и обществени места ще утвърди на съвещанието си през днешния ден държавното управление, съобщи БНР. Отрицателен 48-часов бърз или PCR тест ще е наложителен при визити в лечебни заведения, медицински и стоматологични центрове, домове за възрастни хора и други обществени структури. Изискването важи за всички над 12-годишна възраст. Всички чиновници и гости на същите места би трябвало да носят защитна маска.

Тези две ограничения бяха признати на среща през вчерашния ден на Научния комитет за наблюдаване на ковид със здравния министър доктор Попи Канари и представители на здравни служби. Днес те влизат за решение на съвещанието на държавното управление.

През последната седмица на декември в Кипър са регистрирани 2600 новозаразени, като позитивните случаи се чака да набъбнат в идващите дни поради всеобщите събирания в затворени пространства по време на празниците. В лечебни заведения сега се лекуват към 80 пациенти с коронавирус, най-вече на над 75-годишна възраст.

Здравното министерство посредством мобилните си имунизационни звена ще ускори имунизацията против ковид на работещите и живеещите в обществени домове.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР