Кипър започва да прилага ваксината на Джонсън и Джонсън, след

...
Кипър започва да прилага ваксината на Джонсън и Джонсън, след
Коментари Харесай

Кипър започва имунизации с ваксината на „Джонсън и Джонсън“

Кипър стартира да ползва имунизацията на „ Джонсън и Джонсън ”, откакто през вчерашния ден тя получи „ зелена светлина ” от Европейската организация по медикаментите, обявиха през днешния ден от здравното министерство.

От на следващия ден или най-късно от понеделник тази еднодозова ваксина ще бъде включена в имунизационната стратегия и ще бъде налична за избор от искащите да се имунизират, заяви здравното министерство.

Кипър получи първите 2400 дози от имунизацията на „ Джонсън и Джонсън ” още на 14 април, само че те бяха краткотрайно арестувани от приложимост в очакване на решението на европейската организация.

Страната е поръчала 200 000 дози от тази ваксина, последваща доставка се чака до седмица.

До през днешния ден в Кипър са направени съвсем 220 000 имунизации (25 дози на 100 души население), като при съвсем 7% от тях са приложени двете дози.

Здравното министерство разгласи през днешния ден промени в графика на имунизационната акция, с които форсира осъществяването й, в старания да овладее влошаващата се епидемиологична обстановка.

Във вторник бе подложен безспорен връх от началото на пандемията с откритите 941 случая на новозаразени от извършените съвсем 57 000 теста (1.66% позитивни случаи). Предишният максимален брой бе 907 случая от 29 декември.

Тревога буди продължаващият мощен напън върху лечебните заведения, където през вчерашния ден се лекуват 277 пациенти с ковид. Covid отделението в регионалната болница в Лимасол е 110% запълнено, сигнализираха оттова през днешния ден.

На съвещанието си на следващия ден държавното управление взема решение за удължение на ограничаващите ограничения за ковид до 15 май, в това число и за празничните дни за Великден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР