Кипър обеща да покрие всички разходи на гостите на страната,

...
Кипър обеща да покрие всички разходи на гостите на страната,
Коментари Харесай

Кипър ще плаща всички разходи на заразени с Covid-19 туристи

Кипър даде обещание да покрие всички разноски на гостите на страната, които са се заразили с Covid-19 по време на визитата си, написа The Associated Press, цитирайки писмо. Правителството ще заплати за настаняване, храни, питиета и медикаменти за пациентите и техните фамилии. Те обаче ще би трябвало да платят за таксито до летището и самолетния билет до у дома.

Болница със 100 кревати пък ще бъде отделена единствено за задгранични гости, които са инфектирани. Ако нямат потребност от интензивна грижа, те ще бъдат водени в " карантинен хотел " с 500 места.

Обещанието от пет страници, подписано от министрите на външните работи, превоза и туризма, е изпратено във вторник до държавни управления, самолетни компании и туроператори. В него се показва още, че страната има малко инфектирани.

Туризмът дава отговор за 13% от стопанската система на европейската страна. През 2020 година тя чака да загуби до 70% от общо €2,6 милиарда доходи.

Кипър ще приема гости от чужбина от 9 юни, в началото от 19 страни. Те ще би трябвало да преминат тест за Covid-19 до три дни преди полета. От 20 юни ще бъдат допускани гости от още 13 страни. При идване в Кипър, ще бъде мерена температурата на всички, а някои от тях ще бъдат тествани още веднъж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР