Кинтекс внесе осъдителен иск срещу бившия изпълнителен директор на дружеството

...
Кинтекс внесе осъдителен иск срещу бившия изпълнителен директор на дружеството
Коментари Харесай

Кинтекс с иск за над 920 000 лв. срещу бившия си шеф, той: Нинова реабилитира офшорка

" Кинтекс " внесе неоправдателен иск против някогашния изпълнителен шеф на сдружението Александър Михайлов, оповестяват от Министерството на стопанската система и промишлеността.

Той е на стойност 920 721,12 лева и е за породени вреди от активността му като член на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф. Михайлов е заплатил с тях два пъти за една и съща активност, се твърди от подопечното на Корнелия Нинова сдружение.

Александър Михайлов бе отпред на " Кинтекс " от 27 октомври 2021 година до 10 май 2022 година, когато бе отхвърлен от поста от вицепремиерката и стопански министър - със противоречиви претекстове.

Още през юни управлението на Държавната консолидационна компания (също подопечна на Нинова), сезира прокуратурата за вредите, породени на " Кинтекс " от уволнения шеф. Тогава новото управление на сдружението направи проверка на всички контракти, подписани от него, се споделя още в прессъобщението.

Установено било, че без решение на Съвета на шефовете и без позволение от ДКК, Михайлов е сключил контракт и е изплатил сумата на медиатор за услуга, за която компанията към този момент е имала безусловно същия подписан контракт, се твърди още там.

Едно от първите неща, с които лидерката на Българска социалистическа партия се захвана като министър, бе подмяната на състава на управленията на държавните оръжейни сдружения.

За да освободи Михайлов тя се базира на отчет на инспектората на министерството, който по думите й открил " редица нарушавания и очевиден спор на ползи на изпълнителния шеф ", без обаче да уточни, че инспекторатът е отказал да извърши инспекцията с претекста, че няма такива пълномощия.

Оказа се също по този начин, че обвиняванията на министърката се базират на имейл сигнал от жител с име Иван Димитров () - без самоличността му да е открита.

Самият Михайлов жали освобождението си от поста, а настрана е завел две каузи против вицепремиерката в оставка - за клюка.

След като новината, че за следващ път Нинова му търси някаква отговорност, той разгласява дълъг коментар във фейсбук профила си, в който упреква Нинова в опит да оправдава офшорна компания, източила съгласно него 10 млн. лева от държавното дружество. Михайлов от дълго време приказва, че въпросната компания е взела тези средства за консултантски услуги, които обаче не са били осъществени и точно решението му да приключи контракта с нея е в основата на освобождението му от поста.

В отговор на известието на икономическото министерство, той дава протокола от решението на Съвета на шефовете за преустановяване на въпросния контракт, с което идва да каже, че решението не е еднолично негово, а групово. А взелите го към момента са на работа в " Кинтекс ".

" В дъното и на този проблем стои прекратеният от мен контракт с една избрана офшорна компания, по която бяха изплатени към 10 млн. лева преди аз да бъда назначен за изпълнителен шеф на „ Кинтекс “. Бях освободен дни откакто публично заявих, че по този контракт повече няма да се заплаща. Сега Корнелия Нинова и подопечното ѝ дружество „ Кинтекс “ настояват, че този контракт не е бил преустановен и е дублиран. Тоест, очевидно приготвят нови заплащания по него.

Така за пред медиите новината е, че са завели иск против мен, само че действителната цел е да продължат източването на „ Кинтекс “ с заплащания към частната офшорна компания.

Защото аз (за разлика от госпожа Нинова) работя единствено с документи, обявявам протокола с решението на Съвета на шефовете на „ Кинтекс “, с което контракта и заплащанията към офшорката се приключват и на мен като изпълнителен шеф ми се разпорежда да сключа нов контракт, по който да се управлява какво действително се прави, преди да се заплаща ", написа Михайлов.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР