Киното е прекрасен свят, който ни позволява да се потопим

...
Киното е прекрасен свят, който ни позволява да се потопим
Коментари Харесай

11 кино трика, на които не сме обръщали внимание

Киното е прелестен свят, който ни разрешава да се потопим изцяло и да забравим за всички делнични грижи. Но с цел да се сътвори този идеален свят, режисьорите поставят оптимални старания и употребяват редица трикове. Ето някои от тях.

Винаги влажен асфалт

Забелязали ли сте, че в нощните подиуми героите постоянно карат по мокри пътища, като че ли преди малко е валяло? Причината е, че мокрият асфалт наподобява по-естетично. Освен това мокрият път през нощта дава повече контрастност и отразява по-добре светлината.

Фалшива навалица

В доста филми за тълпите се употребяват статисти. Въпреки това, за бюджета на кино лентата това излиза много скъпо, и режисьорите от време на време употребяват други способи: основават резултата на тълпата, като снимат дребна група хора от верния ъгъл и „ допълват “ тълпата благодарение на компютърна технология или манекени, както е в тази ситуация с „ Речта на Краля “.

Мляко на прах… или витамини

Разбира се, никой не си мисли, че опиатите във филмите са същински. По предписание ролята им се извършва от мляко на прахуляк, витамини или захар.

…и царевичен сироп

Няма една единствена рецепта за кръвта във филмите, само че най-често се употребява царевичен сироп с хранителен оцветител. А по времето на черно-белите филми са употребявали шоколадов сос.

Реквизит за еротичните подиуми

За да симулира чувствена еротична сцена, без да нарушава границите на актьорите, филмовият екип употребява най-различни трикове и съоръжения: възглавници сред сътрудниците, дискретно долни дрехи с физически цвят и всевъзможни други. Режисьорът Джон Туртуро споделя един път е снимал Кейт Уинслет върху гимнастическа топка, с цел да имитира полова сцена.

Безвредни цигари

Не се изненадвайте, в случай че обичаният ви артист, който промотира здравословен метод на живот, пуши цигара след цигара на екрана. По предписание във филмите се употребяват специфични безникотинови цигари. За да се снима даже единствено една сцена, в която артистът пуши, се изискват най-малко 10 повторения – това би навредило доста на здравето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР