Кинопредложенията за седмицата излизат от обичайната географска рамка.Аржентинска вечер още

...
Кинопредложенията за седмицата излизат от обичайната географска рамка.Аржентинска вечер още
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Кинопредложенията на седмицата

Кинопредложенията за седмицата излизат от нормалната географска рамка.

Аржентинска вечер още на следващия ден ще ни завихри не в танго темп, а в екстравагантен трилър с непредвидима развръзка, в който детективската подигравка прелива в сантиментална ирония и назад. „ Има ли обич, има и ненавист ” споделя изрично заглавието от програмата на Синелибри.

Любопитен акцент в програмата на феста e премиерата на „ Уестуд: пънкарка, икона, активистка “.

Екранната среща със 77 годишната дизайнерка е на 24 октомври в Дома на киното. Филмът, отдаден на грандамата на английската мода, разкрива неподозирани страни на нейната персона. Безусловен покровител на идеите, в които има вяра, тя неслучайно е една от най-влиятелните фигури в света, кралица на пънк модата, „ Коко Шанел на нашето време ” . Нарича се жена с задача. Неизвестни обстоятелства от живота ѝ ще разкрият синът ѝ Джоузеф Коре и други членове на фамилията ѝ, другари, сътрудници и модели, с които тя е работила годините.

„ Убийство в Кайро ” идва с огромната премия на журито от Сънданс и Голямата премия от фестивала в Бон.

Кайро, 2011 година В центъра на събитията. В хотел „ Нил Хилтън “ е намерено тяло. Първоначално всичко наподобява на „ ликвидиране поради пристрастеност “, само че последователно се оказва, че казусът визира египетския хайлайф. Режисьорът Тарик Салех самоуверено се впуска в плана. “Знаех, че си крънкам проблемите, още щом написах сюжета за Убийство в Кайро. Все едно да излизаш със сериен палач. Радвам се, че никой не умря. "

Да се потопим в колоритните сюжети на Йеронимус Бош...

Очакват ни на 24 октомври в Евросинема. Документалният филм „ Йеронимус Бош - Докоснат от Дявола ” надниква зад забележимите платна и разбулва непознати обстоятелства. Екипът обикаля четири години из ралични страни, с цел да изследва известни картини на Бош. С помощта на фотоси с висока резолюция, рентгенови фотоси и инфрачервени камери откриват тайните на креативния развой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР