Кино икона, филмова легенда, първата дама на българското кино -

...
Кино икона, филмова легенда, първата дама на българското кино -
Коментари Харесай

Седмица, посветена на Невена Коканова, по БНТ

" Кино икона ", " кино легенда ", " първата дама на българското кино " - родната кино и театрална история нямаше да е същата без забележителното наличие на Невена Коканова. По мотив 85-ата годишнина от рождението й, в седмицата от 11 до 17 декември в 16,30 ч. културно-образователният канал на публичната телевизия Българска национална телевизия 2 ще излъчи обичани заглавия, с които ще напомни на феновете някои от най-емблематичните функции на актрисата.
Невена Коканова е родена на 12 декември, едвам 17-годишна се качва на сцената, изиграва десетки функции в театъра и киното, печели самопризнание и многочислени награди, само че най-много - дълголетната обич и възхищението на публиката.
Големият пробив на актрисата е в екранизацията на " Тютюн " от 1962 година, режисирана от Никола Корабов. Първа и втора част на " Тютюн " може да гледаме на 11 и 12 декември. Невена Коканова е в облика на Сарандовица във " Вечери в Антимовския хан " (13 и 14 декември).
" Отклонение " - по претекстове от романа " Пътуване към себе си " на Блага Димитрова, ще бъде излъчен на 15 декември. " Българска национална телевизия показва ": " Невена Коканова. Тя е обич! " - филм от портретната документална поредност на публичната телевизия, ще забележим на 16 декември. " Момчето си отива " - паметен филм за сантименталните илюзии на младостта, е в програмата на 17 декември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР