Кината, музеите и галериите във Варна ще бъдат затворени от

...
Кината, музеите и галериите във Варна ще бъдат затворени от
Коментари Харесай

Затварят кина и музеи във Варна

Кината, музеите и галериите във Варна ще бъдат затворени от 0.00 часа през днешния ден. Това реши на днешното си съвещание Областният спешен щаб.

Мярката се постанова поради нараствания брой на потвърдените случаи с COVID-19, които за последните 14 дни доближиха 321 на 100 000 души.

Забранява се провеждането на театрални прояви, концерти, заниманията в читалища, занятия от креативното и музикалното изкуство. Забраната важи до 26 март.

Учениците от 5 клас остават в присъствена форма на образование, тъй като по закон децата до 11 години нямат право да стоят сами у дома, споделиха от Областния спешен щаб.

Оттам успокоиха, че всички родители, които желаят децата им да минат в онлайн форма на образование могат да заявят това пред шефовете на образователните заведения.

Засилват се инспекциите на контролните органи в търговски центрове, заведения, магазини, фитнеси, салони за хубост, публичния превоз. На този стадий не е належащо да се постанова мярка за наложително носене на маски навън.

Към 9 часа през днешния ден във Варна има 122 свободни кревати за лекуване на COVID-19, разкрити са 421 кревати за интензивно и неинтензивно лекуване, сподели шефът на РЗИ доктор Дочка Михайлова.

Тя добави, че партида с ваксини на " Астра Зенека ", част от която тормози австрийските управляващи и я стопираха за приложимост, е получена във Варна и района още през февруари. Ваксината е сложена на жители и досега не са получени никакви недоволства.

Автор: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР