Ким Йон Джу, по-малкият брат на основателя и първи президент

...
Ким Йон Джу, по-малкият брат на основателя и първи президент
Коментари Харесай

Почина по-малкият брат на Ким Ир Сен

Ким Йон Джу, по-малкият брат на създателя и първи президент на Северна Корея Ким Ир Сен (15 април 1912 - 8 юли 1994), е умрял на 101-годишна възраст , заяви " Йонхап ".
 Ким Чен-ун инспектира основен градеж
Ким Чен-ун инспектира основен градеж

Това е първата обществена изява от месец

" Ким Йонг Джу, който заемаше значими партийни и държавни постове, се бореше безрезервно за използване на линията на партията и способства за ускоряването на социалистическото строителство и развиването на обществена система в корейски жанр ", се споделя в изказване на организацията.

Отбелязва се, че актуалният водач на страната Ким Чен-ун е изпратил венци във вторник и изразил съболезнования във връзка със гибелта му, чиято дата не се оповестява.

По-рано беше обявено, че ръководителят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун се появи за първи път обществено, откакто приказва на ревюто за защита, извършено в Пхенян на 11 октомври.
 Някои си спомнят Ким Ир Сен като воин, а други като жесток деспот
Някои си спомнят Ким Ир Сен като воин, а други като жесток деспот

Ким Чен-ун, дружно с други гости, отдаде респект

Ким Чен-ун персонално ревизира хода на финалната фаза на построяването на модерния град.

Припомняме, че ръководителят на Северна Корея не се е появявал обществено от 7 май до 5 юни 2021 година Миналата година той също отсъстваше от събития към месец.

Основателят на КНДР Ким Ир Сен умря от сърдечен удар през 1994 година. Неговият рожден ден е прочут като " Деня на Слънцето " в страната. Той е огромен народен празник в Северна Корея.

В същото време основаната в Ню Йорк организация " Хюман райтс уоч " преди години разказа Ким Ир Сен като жесток деспот, който е " изтребил " персоналните свободи и е основал ГУЛАГ страна, трансформирала се в една от бруталните страни във връзка с спазването на човешките права.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР