Ким Чен Ун пътува до Русия, за да се срещне с Путин в брониран луксозен влак. Разгледайте вътре.

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пътува с влак, за да
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пътува с влак, за да се срещне с руския президент Владимир Путин.

Ким рядко пътува в чужбина, но този влак изглежда е предпочитаният от него начин на транспорт, когато го прави.

Предишни сметки и кадри показват, че е пълен с френско вино и плюшени кожени седалки.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е започнал пътуването си, за да посети руския президент Владимир Путин, съобщиха южнокорейските медии в понеделник, и съобщава се, че е взел тромавия, луксозен влак с висока степен на сигурност на семейството си,

Ким използва влака, за да пътува до Русия, когато двамата лидери се срещнаха през 2019 г., което беше последното пътуване на севернокорейския диктатор в чужбина. През същата година той го използва и за пътуване до Виетнам, за да се срещне с тогавашния президент Доналд Тръмп.

Както и в чужбина, бронираният влак е любимият му вид транспорт, когато пътува в Северна Корея и е предоставил важни улики в миналото относно местоположението на уединения лидер.

По време на пандемията от COVID-19 се появиха противоречиви доклади за здравето на Ким, след като той изчезна от очите на обществеността в продължение на месеци, със слухове, че той или е починал, или беше тежко болен.

Но стана ясно, че той просто се е криел в един от своите луксозни курорти по време на пандемията от коронавирус, след като сателитни изображения заснеха неговия брониран влак, паркиран в крайбрежния град Уонсан.

< p>Не се знае много за влака на семейство Ким, влак с 21 вагона, цвят каки зелено с отличителна жълта линия, минаваща през него.

Но предишни сведения и кадри показват, че е пълен с вносно френско вино и плюшени кожени седалки. Снимки от държавните медии на Северна Корея също предоставят рядък поглед отвътре на необичайното превозно средство.

Разгледайте вътре:

През 2019 г. Ким взе влака на същото пътуване, което прави тази седмица до среща с Путин във Владивосток.

Тази година ядрените оръжия на Ким бяха на първо място в дневния ред. Тази година Путин вероятно ще търси оръжейна сделка.

Бронираният влак на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун беше заснет паркиран на гара до крайбрежния град Вонсан през 2020 г. – знак, според експертите, че той се е притаил в един от курортите му по време на епидемията от коронавирус.

Източник: Reuters

Снимките на влака му, както и движението на луксозна лодка, предполагаха, че той е жив и прекарва известно време във Уонсан по време на епидемията от коронавирус.

Според Ройтерс, Ким има крайбрежен комплекс във Вонсан, който включва няколко вили за гости, частен плаж, баскетболно игрище, писта за конна езда, луксозна яхта на стойност 7 милиона долара и частен жп гара.

Източник: Business Insider

Влакът изглежда е предпочитаният от него метод за транспорт. През 2019 г., при някои от последните си пътувания в чужбина, той взе влака, за да присъства на високопоставени срещи в Русия и Виетнам.

Севернокорейският лидер също използва семейния влак, за да пътува до Китай на рождения си ден в януари 2019 г. и през март 2018 г.

Ким има 40-годишен, съветски самолет Илюшин Ил-62, който в миналото е смятан за твърде опасен за летене.

< p>Когато Ким взе назаем самолет Boeing 747 от Air China, за да лети до Сингапур за първата си среща с Тръмп през 2018 г., хората му се подиграваха за очевидното му доверие в Пекин.

Когато бащата на Ким, Ким Чен Ир, използваше влака, служителите изключваха захранването на други линии, така че никой да не може да му пречи.

Източник: The Chosun Ilbo

Влакът има средна скорост от само 37 мили в час — вероятно защото всеки вагон е брониран, което го прави много по-тежък от обикновения влак.

Източник: The Chosun Ilbo, The New York Times

Ето влака, който пристига в Пекин през март 2018 г. Това пътуване беше много секретно по това време, но хората спекулираха от влака, че Ким е на посещение в Китай.

Това беше първото пътуване на Ким извън страната като владетел на Северна Корея.

Това съдържанието не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Източник: Business Insider

Той също има рампа с червен килим, на която върховният лидер може да се качи на влака.

По време на пътуването му до Русия през април 2019 г. обаче влакът случайно прескочи червения килим, постлан предварително за входа на Ким, съобщи Алекс Локи от Business Insider.

Севернокорейският лидер част от охраната беше принуден да стои, държейки рампа, докато влакът се премести.

Прочетете повече: Срещата на Ким Чен Ун с Путин беше забавена заради гаф на червения килим, който дерайлира големия му вход< br>

Ето рампата по червения килим от друг ъгъл. Жената на снимката е сестрата на Ким Чен Ун Ким Йо Чен, която често придружава брат си при пътувания в чужбина.

Когато медиите започнаха да съобщават, че Ким е тежко болен или мъртъв, мнозина спекулираха, че сестра му или неговия чичо щеше да го наследи.

Можете да прочетете повече за Ким Йо Чен тук.

Вътре в един от вагоните има розови кожени столове с малки дървени масички между тях. Ето Ким, съпругата му Ри Сол Джу и други служители, седнали на тях.

Тази карета изглежда достатъчно дълга, за да побере поне 20 души.

Освен цвета на столовете, дизайнът вътре във вагоните изглежда не се е променил много от управлението на Ким Чен Ир, бащата и предшественика на Ким Чен Ун.

По-големият Ким също имаше телевизор с плосък екран, дървено бюро, и компютър в края на един от неговите вагони.

Бюрото и компютърът сега се съхраняват в мавзолея на Ким в Пхенян. Не е ясно къде е телевизорът.

Тази 2011 г. показва какъв е бил влакът, когато Ким Чен Ир беше лидер:

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за вижте го.

Източник: The New York Times

Ким Чен Ун също извършва официални дела във влака. Това кадър от видео от 2015 г. го показва как говори с официални лица в изцяло бяла конферентна зала по време на вътрешно пътуване.

За разлика от баща си обаче Ким изглежда предпочита да използва Apple MacBook пред настолни компютри.

Известно е, че Ким Чен Ун е фен на Apple.

Ким Чен Ир пътуваше в разкош – той зареждаше влака си с червени вина от Бордо и Бургундия, сребърни пръчици и каквото друго му харесваше от цял ​​свят.

Това е според Константин Пуликовски, руски служител, който е пътувал с покойния севернокорейски лидер в началото на 2000 г. – когато останалата част от Северна Корея разчиташе на хуманитарна помощ след години на глад .

Източник: The New York Times

На борда беше възможно да се поръча всяко ястие от руска, китайска, корейска, японска и френска кухня, каза Пуликовски. Този недатиран кадър показва част от вагона-ресторанта на влака по време на управлението на Ким Чен Ир, който според съобщенията оттогава е бил реновиран.

Гледайте видеоклип на вагон-ресторанта тук:

Това съдържание не е достъпно поради към вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Източник: The New York Times

Не е ясно дали Ким Чен Ун съхранява влака толкова богато, колкото баща му. Но той не е известен като човек, който спестява – според съобщенията той се наслаждава на швейцарско сирене, шампанско Cristal и коняк Hennessy.

Източник: The New York Times

Той беше хванат да си взема паузи за дим по време дългото му пътуване с влак до Виетнам през февруари 2019 г., като сестра му държеше кристален пепелник за него.

Източник: Business Insider

Когато Ким напуска Северна Корея за първи път от 4 години , всички очи остават насочени към влака.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР