Килограм кашкавал на едро стига 23 лева в София, докато

...
Килограм кашкавал на едро стига 23 лева в София, докато
Коментари Харесай

В София плащат двойно за кашкавал

Килограм кашкавал на едро стига 23 лв. в София, до момента в който в Благоевград цената му не надвишава 11,35 лв.. Драстични разлики в цените регистрират а тържищата и за други хранителни артикули в другите градове, демонстрират данните на Държавната комисия за стокови тържища и борси.

При кравето сирене да вземем за пример най-висока цена на едро е регистрирана на тържищата в Силистра – 15,57 лв. за кг, до момента в който в Добрич и Бургас най-скъпо то се продава по 7 лв. за кг.

Бутилка олио може да се купи на едро от 2,20 лв. за литър до 5,80 лв., като най-високи са цените още веднъж в столицата. В София най-скъпо се продава и оризът. Цената му варира от 2,60 лева за кг до 4,90 лв. за кг. Само за последната седмица оризът е поскъпнал с 3,2 на 100 и приблизително на едро се продава над 3,20 лева

Нагоре са и цените на маслото, киселото и прясното мляко и сиренето.

По-скъпо ни излизат пилешките бутчета, като цената им стига 5,07 лв. за кг, а пилешките гърди гонят 11,30 лв. за кг. Кренвиршите и малотрайните салами включително и шунката също са с по-високи цени за седмица, регистрира ДКСБТ.

Над 10 лв. разлика в цената на сиренето и кашкавала

При зеленчуците съществено повишаване има при лимоните, морковите и зелето. Вносните домати и краставици към този момент се продават на тържищата надлежно по 3,35 и 3,13 лв. за кг. С 22 стотинки е поскъпнал и аленият пипер, като кг от вносния коства над 3,50 лв..
 istock istock
Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява придвижването на цените на питателните артикули на едро у нас, през седмицата се покачва минимално с 0,22 на 100 до 2,268 пункта. Миналата седмица ИТЦ беше на равнище 2,263 пункта.

Равнището на ИТЦ при започване на предходната година беше 2,316 пункта, а през първата третина на март доближи пролетния си най-много от 2,480 пункта. Базовото равнище на ИТЦ - 1,000 пункта, е от 2005 година

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаСирене и кашкавал още веднъж нарастват цени кашкавал ДКСБТ .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР