Килограм хляб в България излиза по-скъпо, отколкото в Испания и

...
Килограм хляб в България излиза по-скъпо, отколкото в Испания и
Коментари Харесай

Хлябът ни е по-скъп от германския и испанския

Килограм самун в България излиза по-скъпо, в сравнение с в Испания и Германия. Нашенският бял хляб коства с 10 на 100 повече, в сравнение с в Испания, а цената на безглутеновия в Германия е малко над 10 лева, или повече два пъти по-евтино, в сравнение с у нас.
В каталозите с предложения на огромните търговски вериги в 7 страни - членки на Европейския съюз, оповестени в мрежата, до момента в който белият самун в България се търгува за 2.40 лв/кг, в Испания броят близо 30 стотинки по -малко, написа "Монитор ".
Бърза сметка пък разкрива, че с минималното месечно работно заплащане от 650 лева нашенците могат да си закупят 270 кг от продукта. В същото време обаче испанците имат опция да си разрешат близо пет пъти по-голямо количество бял самун със заплата от близо 3000 лева
Със своето минимално заплащане в размер на 623 евро или малко над 1220 лева, в Словакия пък могат да се закупят към 100 кг по-малко от българите.
Изненадващата разлика в покупателната дарба на нашенците и словаците се дължи на високата цена на продукта в Словакия – 7.28 лева за кг, до момента в който у нас се търгува за към 5 лв. по-малко.
Междувременно в Австрия цената на насъщния надвишава 10 лв., позволявайки на австрийците да си закупят 282 кг самун с месечна минимална заплата от съвсем 3000 лева Оказва се, че най-голямо количество могат да си закупят в Чехия – 329 кг при цена от 3.54 лева./кг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР