Килиан Мбапе се отличи с два гола и асистенция, а

...
Килиан Мбапе се отличи с два гола и асистенция, а
Коментари Харесай

Мбапе над всички при гръмка победа на Франция

Килиан Мбапе се отличи с два гола и асистенция, а Франция разгроми с 5:0 Южна Африка в другарски дуел, игран в Лил. Звездата на Пари Сен Жермен откри резултата в 23-ата минута, през второто полувреме беше прецизен още един път, а в края подаде на Матео Гендузи за петия гол във вратата на гостите.

За французите това беше седма поредна победа, като серията им стартира след отпадането от Швейцария на Евро 2020. Дидие Дешан направи няколко промени в състава спрямо дуела против Кот д`Ивоар (2:1). На вратата застана Майк Менян, а в отбраната от трима се появи Вилиам Салиба. Дебют от първата минута направи Жонатан Клос.

Още в 6-ата минута " петлите " бяха покрай гол, само че Ронуен Уилямс избави удар на Жиру след центриране на Люка Дин. След четвърт час игра Мбапе напредна отляво и нанесе мощен изстрел, който излезе в навън. Нападателят на домакините се поправи в 23-ата минута. Той овладя топката след дълъг пас на Гризман, оправи се с двама бранители и с доста акуратен изстрел откри резултата.

Французите играеха с въодушевление и елементарно излизаха на положителни позиции. В 33-ата минута Канте открадна топката в средата на терена и сложи началото на бърза офанзива, приключила с гол на Жиру. Подаването още веднъж беше на Гризман. В края на полувремето стражът на Южна Африка избави рискови удари на Дин и Мбапе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР