Кихането е механизъм вирусът да се разпространява. Ако ваксинирани хора

...
Кихането е механизъм вирусът да се разпространява. Ако ваксинирани хора
Коментари Харесай

Доц. Тодор Широв: Ако ваксинирани хора започнат да кихат повече, да си направят тест за COVID-19

Кихането е механизъм вирусът да се популяризира. Ако имунизирани хора стартират да кихат повече от нормалното и без забележима причина, добре е да си създадат тест за COVID-19 ", съобщи тази заран пред Би Ти Ви отоневрологът доцент Тодор Широв от столичната болница ИСУЛ.

Той цитира данни от Англия за признаците на COVID-19 (цялата обява може да откриете тук). Според обявата един от най-разпространените признаци на болестта е точно кихането. Останалите са хрема, главоболие, зачервено гърло, упорита кашлица, тресчица, загуба на усет и подушване.

Доц. Широв напомни, че огромна част от респираторните вируси повреждат и обонятелния епител, който се намира в носа, само че за разлика от сезонния грип, при който инфектираните съумяват да възвръщат обонянието си, при COVID-19 3-8% от хоратa остават дълго време без подушване. Широв заяви, че в практиката си не е срещал имунизиран пациент с тотално изгубено подушване. " Обикновено изцяло губят обонянието си хора, които не са имунизирани ", акцентира той.

Доц. Широв изясни, че болни, които са изгубили обонянието си, могат да спомогнат за неговото връщане, като упражняват по няколко пъти дневно обонятелния си анализатор с по-силни и добре познати миризми, както и да одобряват витамини от групата А и Е, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР