Киевска област, включително самата столица, изпитва 30-процентен дефицит на капацитет

...
Киевска област, включително самата столица, изпитва 30-процентен дефицит на капацитет
Коментари Харесай

Киевска област изпитва дефицит на енергийни мощности

Киевска област, в това число самата столица, изпитва 30-процентен недостиг на потенциал за произвеждане на електрическа сила, от която се нуждае след съветските удари тази нощ против енергийна инфраструктура, сподели през днешния ден регионалният шеф Олексий Кулеба, представен от Ройтерс.

" Миналата нощ врагът повреди уреди на енергийната инфраструктура в нашата област. Редица основни уреди бяха извадени от строя ", сподели губернаторът във видеообръщение в " Телеграм ".

Жителите на региона получиха предизвестие " да се приготвят за изключителни изключвания на тока за неустановен интервал " поради съветските удари .



След нощните удари украинските енергетици са принудени да вкарват по-строги ограничавания в столицата, в Киевска, Черниговска, Черкаска и Житомирска област, които ще се дефинират според от настоящата обстановка в енергийната система, заяви в Телеграм заместник-началникът на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко, представен от Укринформ.

" За да не допуснем цялостно прекъсване на тока в цялата Централна Украйна, енергетиците са принудени да вкарват по-строги ограничавания ", сподели той.

Диспечерският център на " Укренерго " е дал предписание на регионалните си клонове да лимитират потреблението на електрическа енергия в Киев, Киевска, Черниговска, Черкаска и Житомирска област, показва Укринформ.

Междувременно съветските окупационни управляващи в Запорожска област в Южна Украйна оповестиха през днешния ден инспекции на телефоните на жителите на региона, която Москва разгласи за анексирана, и където съветският президент Владимир Путин разгласи военно състояние, съобщи Франс прес.

„ Правоприлагащите органи в Запорожска област започнаха да правят превантивни инспекции на инцидентен принцип на мобилните телефони на жителите “, следейки дали жителите четат украинска агитация, сподели в Телеграм служителят на локалната съветска администрация Владимир Рогов.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР