Киев. Украйна има намерение официално да обяви разтрогването на Договора

...
Киев. Украйна има намерение официално да обяви разтрогването на Договора
Коментари Харесай

„Известия“: Украйна определи условията за разтрогване на договора за приятелство с Русия

Киев. Украйна има желание публично да разгласи разтрогването на Договора за другарство, съдействие и партньорство с Русия, подписан през 1997 година, до края на септември, съобщи министърът на външните работи Павло Климкин във вторник, написа електронното издание на съветския вестник „ Известия “ .
Той съобщи, че за Украйна не може да има контракт за другарство и съдействие с Русия и посочи, че този въпрос не е бил обсъждан по-рано на по-високо равнище, поради избрани юридически проблеми.
По-рано в същия ден президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че е инструктирал министерството на външните работи в скоро време да даде документи за започването на денонсиране на контракта за другарство с Русия.
Началникът на комисията към Държавната дума по работите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със съотечествениците Леонид Калашников съобщи, че договорът от 1997 година към този момент няма необикновен смисъл.
Последствията от разтрогването на контракта за другарство с Русия от страна на Украйна беше оценен и от члена на Федералната съветна комисия по интернационалните работи от Крим Сергей Цеков. По думите му, за Киев разтрогването на контракта ще се отрази отрицателно на Украйна, а за Русия ще премине съвсем неусетно.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР