КИЕВ, Украйна (АП) — Украйна в сряда намали наборната възраст

...
КИЕВ, Украйна (АП) — Украйна в сряда намали наборната възраст
Коментари Харесай

Украйна понижава наборната си възраст до 25 години, за да запълни недостига в числеността на войниците, които се бият с Русия

КИЕВ, Украйна (АП) — Украйна в сряда понижи наборната възраст от 27 на 25 години в опит да попълни изчерпаните си редици след повече от две години война след пълномащабното навлизане на Русия.

Новият закон за готовност влезе в действие ден, откакто президентът на Украйна Володимир Зеленски го подписа. Украинският парламент, Върховната Рада, го одобри предходната година.

Не беше незабавно ясно за какво Зеленски лиши толкоз време, с цел да подпише мярката в закон. Той не направи никакъв обществен коментар за това и публични лица не споделиха какъв брой нови бойци страната чака да завоюва или за кои елементи.

Наборната работа е сензитивен въпрос в Украйна от доста месеци на фона на възходящ дефицит на пехота в допълнение към сериозния дефицит на муниции, който даде на Русия самодейността на бойното поле. Собствените проблеми на Русия с работната мощ и планирането до момента не й позволяваха да се възползва изцяло от преимуществата си.

Средната възраст на украинските бойци, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР