Киев смята да възобнови съвместните проекти с Москва в областта

...
Киев смята да възобнови съвместните проекти с Москва в областта
Коментари Харесай

Украйна иска да възобнови проекта с Русия за производство на ядрено гориво за АЕЦ


Киев счита да възобнови взаимните планове с Москва в региона на атомната енергетика, в това число и плана за строителството на цех за произвеждане на нуклеарно гориво за АЕЦ. Във връзка с това украинската страна е предложила осъществяване на среща в Брюксел. Това излиза наяве от информация на украинското издание " Экономическая истина ", което се базира на писмо на министъра на енергетиката на Украйна Игор Насалик до първия заместник-генерален шеф на държавната корпорация „ Росатом “ Кирил Комаров.

„ Предвид високото равнище на съдействие в бранша на атомната енергетика, вероятностите за възстановяване на съдействието, а също по този начин и от нуждата за обновяване на редица взаимни планове, в частност на плана за основаване в Украйна на произвеждане на твел-ове (горивни детайли, горивни касети) предлагаме осъществяване на среща в Брюксел в интервала от 9 до 12 юли 2018 година “, се споделя в оповестеното на уеб страницата на изданието писмо.

Украинският тръст „ Ядрено гориво “ и горивната компания на „ Росатом “, ТВЕЛ през 2011 година подписаха контракт за създаване на цех за нуклеарно гориво за украинските АЕЦ. Строителството по този начин и не се състоя, защото планът не бе утвърден от държавното управление на Украйна през този интервал. През 2-15 година Украйна приключи плана.

„ Росатом “ към този момент не разяснява обстановката, осведомяват от своя страна съветски издания, осведомени с писмото на Украйна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР