Киев се отказва от връщане на Крим и Донбас по

...
Киев се отказва от връщане на Крим и Донбас по
Коментари Харесай

Русия твърди, че Киев се отказва от военни съюзи и връщане на Крим и Донбас по военен път

Киев се отхвърля от връщане на Крим и Донбас по боен път, както и от встъпване във военни съюзи, съобщи ръководителят на съветската делегация Владимир Медински след привършване на договарянията в Истанбул, съобщи БГНЕС.

В украинските медии обаче няма удостоверение на тази информация.

Според Мудински, „ предложенията на Украйна са градивна стъпка към реализиране на компромис “.

„ Предложенията на Киев допускат оповестяването на Украйна за трайно неутрална страна с международноправни гаранции “, добави Медински.

Украйна упорства окончателното решение за контракта с Русия да бъде завършено на среща на държавните глави, сподели той.

„ Предложенията на Украйна водят до решението на Русия да не възразява против присъединението на страната към Европейски Съюз “, сподели още Медински.

" Получихме също писмени оферти от Украйна, които удостоверяват желанието им за безпристрастен, самостоятелен и неядрен статут, с отвод от произвеждане и разполагане на всички типове оръжия за всеобщо заличаване, в това число химически и бактериологични, и възбрана за наличие на непознати военни бази и непознати войски на територията на страната. Получихме такива писмени оферти ", сподели той.

Според Медински Украйна се отхвърля от провеждането на военни учения на своя територия без единодушието на страните-гаранти по сигурността, в това число Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР