Киев поиска от Техеран да му предаде черните кутии на

...
Киев поиска от Техеран да му предаде черните кутии на
Коментари Харесай

Украйна поиска от Иран да й предаде черните кутии на сваления самолет

Киев изиска от Техеран да му съобщи черните кутии на сваления по простъпка украински аероплан, оповестиха през днешния ден украинските управляващи, представени от Франс прес.

Главната прокуратура и Службата за сигурност на Украйна насочиха публично искане към иранските управляващи по този въпрос. Украинската страна прави всичко допустимо, с цел да подсигурява разчитането на записите от полета и да запази доказателствата от следствието на злополуката, съобщи украинската прокуратура, прибавя Българска телеграфна агенция.

Киев съобщи през вчерашния ден, че почитан ирански чиновник ще дойде в Украйна в идните дни, с цел да бъде избрана лабораторията, която ще проучва черните кутии.

На 8 януари " Боинг-737 " на Международните авиолинии на Украйна катастрофира няколко минути след политане от Техеран. Загинаха всичките 176 души на борда. На 11 януари Иран призна, че самолетът е свален от иранската система за противовъздушна защита, която неправилно го е възприела като американска крилата ракета. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР