Киев отново попадна днес (24 април) в списъка на градовете

...
Киев отново попадна днес (24 април) в списъка на градовете
Коментари Харесай

Киев пак е на челно място по мръсен въздух в света

Киев още веднъж попадна през днешния ден (24 април) в листата на градовете с най-мръсен въздух в света, оповестява уеб сайтът IQAir, който следи качеството на въздуха в най-големите градове, съобщи БГНЕС.
Според оповестените в него данни, сега Киев е на четвърто място в света по нечист въздух. Индексът на замърсяване в украинската столица е 126 при норма 50. Класацията на градовете с най-мръсен въздух се оглавява от Брюксел, следван от Ел Кувейт и Шанхай.
През последните няколко седмици Киев попада нееднократно в листата на градовете с най-мръсен въздух. По-рано кметът Виталий Кличко заяви, че наличието на нездравословни субстанции, по-специално серен диоксид, формалдехид и азотен диоксид във въздуха на Киев е било повишено поради пожарите в Киевска и Житомирска области. Властите приканиха жителите по опция да не излизат от домовете си и да не отварят прозорците.
По-късно беше обявено, че положението на въздуха се е подобрило, с помощта на сполучливата битка с горските пожари и променената синоптична конюнктура.
Припомняме, че един от пожарите гори до Чернобил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР