Киев отново бе ударен от руски дронове точно една седмица

...
Киев отново бе ударен от руски дронове точно една седмица
Коментари Харесай

Дронове камикадзета удариха жилищни сгради в Киев

Киев още веднъж бе ударен от съветски дронове тъкмо една седмица след масираните ракетни удари на съветските сили против украинската столица, заяви Франс прес.
 Сирените за въздушна паника се включиха малко преди първата детонация.
 Киев бе ударен тази заран от дронове камикадзе, заяви началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак в " Телеграм “, съобщи Ройтерс.
Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че са потърпевши няколко жилищни здания и на място към този момент има избавителни екипи.
 Миналия понеделник съветски бомбардировки с мащаб, какъвто не беше регистриран от месеци, удариха Киев и други градове в Украйна, отнемайки живота на най-малко 19 души, а ранените бяха 105. На идващия ден Русия, която в последно време търпи многочислени военни неуспехи, продължи бомбардировките, само че с по-малък мащаб, и порази намиращи се надалеч от фронта енергийни уреди в Западна Украйна.
 Ударите бяха нанесени в отговор на детонация, която унищожи отчасти съветския мост в Крим, който е от огромно стратегическо значение, показва Агенция Франс Прес.
 Миналия петък съветският президент Владимир Путин изрази удовлетворение от тази масирани удари и сподели, че нови сходни бомбардировки по украински градове " за момента “ не са нужни.
Европейският съюз ускорява военната си поддръжка за Украйна, като се чака да стартира през днешния ден задача за образование на 15 000 украински бойци на територия на Европейски Съюз и отпущането на нови 500 милиона евро за доставка на оръжия, заяви Франс прес.
Това е огромна стъпка и първа сходна за Европейски Съюз, отбелязва европейски чиновник, съгласно който " Никога не сме изпълнявали задача от подобен мащаб ".
Очаква се външните министри на 27-те страни членки да одобрят тези две решения на среща в Люксембург през днешния ден и задачата да стартира неотложно да действа, прибавя дипломатически източник, представен от Агенция Франс Прес.
В момента в разнообразни страни от Европейски Съюз, изключително Германия и Франция, се организират курсове за образование на украински бойци, които се образоват да употребяват оръжия, ракетни установки и системи за противовъздушна защита, доставени от Европа.
Франция заяви в събота, че ще образова " до 2000 украински бойци " на своя територия.
Общо задачата е да се обезпечи " базово образование " на 12 000 украински бойци и " профилирано образование " на 2800 други, съгласно европейски източник.

    
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР