Киев определи руските планове за референдуми в ДНР и ЛНР

...
Киев определи руските планове за референдуми в ДНР и ЛНР
Коментари Харесай

Киев нарече руските планове за референдуми в ДНР и ЛНР шантаж и заплаши с ликвидиране със сила

Киев дефинира съветските проекти за референдуми в ДНР и ЛНР като " шантаж ".

Външният министър Дмитро Кулеба разяснява решенията за референдуми за присъединение към Русия в украински райони по следния метод: " Русия беше и си остава страна - агресор, която окупира част от украинската земя. Украйна има цялостното право да освобождава своите територии и ще продължи да го прави. "

По-рано водачите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и ръководителите на проруските окупационни администрации в Херсовска и Запорожка област в Украйна оповестиха проектите си да провеждат референдуми за присъединение към Русия.

Коментар направиха и от президентската администрация в Киев:

" Украйна ще уреди съветския въпрос. Тази опасност не може да бъде ликвидирана с друго, с изключение на със мощ ", написа в Телеграм началникът на президентската администрация Андрий Ермак. Той разкритикува " шантажа " от страна на Москва, провокиран от " страха от загуба ", заяви БНР.

Украинският губернатор на Луганска област Сергей Гайдай също счита, че повода за незабавните допитвания са нужни на Москва е в триумфа на украинското контранастъпление: " Резултатите от всички тези подправени референдуми са авансово ясни и след формалното присъединение на районите Москва към този момент ще преглежда битката против окупацията ѝ като директно нахлуване против Русия. Това ще ѝ даде опция за обща готовност ".

По-рано Киев заяви, че украинските войски са стигнали по-далеч на изток до територия, неотдавна изоставена от Русия, което проправя пътя им за евентуално нахлуване против силите на Москва в региона на Донбас.

Турският президент Ердоган от своя страна посочи, че се водят доста полемики както с съветския водач Владимир Путин, по този начин и с украинския президент Володимир Зеленски. Работи се за замяна на 200 пленници и това ще бъде положително развиване, сподели Ердоган. Той е в Ню Йорк на почналата 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, където измежду главните тематики е Украйна.

Междувременно стана ясно, че довечера се чака Владимир Путин да насочи послание към руснаците , заяви уеб сайтът РБК Дейли. Предполага се, че то ще бъде отдадено на референдумите на окупираните територии в Украйна, съобщи Би Би Си.

Едновременно няколко съветски държавни медии, цитирайки публицисти от кремълския медиен пул, оповестяват, че послание ще направи и министърът на защитата Сергей Шойгу.

Днес Държавната дума на Русия, долната камара на Народното събрание, одобри закон, който включва в съветския углавен кодекс понятията " готовност ", " военно състояние ", " военно време ", а също по този начин санкции за дезертиране и непринудено предаване в плен, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР