Киев обвини Москва, че иска да въвлече във войната в

...
Киев обвини Москва, че иска да въвлече във войната в
Коментари Харесай

Русия иска да въвлече Беларус във войната, твърди официален Киев

Киев упрекна Москва, че желае да въвлече във войната в Украйна Минск - дипломатически съдружник на Русия. Украинските управляващи оповестиха, че съветски ракети са били изстреляни от прилежащ Беларус по украинско село в Черниговска област.

Засегнат е инфраструктурен обект. Според кмета на Севердонецк, след седмици яростни сражения, градът е окупиран от съветската войска. Руски сили влязоха и в прилежащия Лисичанск. Водят се улични боеве, настояват проруските сепаратисти.

Кметът на Северодонецк Олександър Стрюк разгласи, че градът е напълно под съветска окупация. Опитват се да наложат техен ред, сподели още той. Невъзможно е да се отиде към следена от Украйна територия, единствено към регион под съветски надзор, заяви Стрюк. Преди това на украинските сили беше подредено да изоставен града.Според чеченския водач Рамзан Кадиров, съдружник на Путин, съветските сили са завзели основни региони.



" Прилежащата територия на завода Азот в Северодонецк е под цялостен надзор на съветските сили. Межуднародното летище също беше освободено ", съобщи Кадиров.

Киев заяви за офанзива на съветски ракети от територията на Беларус. 20 ракети са били изстреляни по село Десна, в черниговска област.Украинското разузнаване заяви, че съветски самолети са изстреляли ракети против Украйна от град в южната част на Беларус.След това се върнали в Русия.Руснаците са поразили цели и в Киевска, и Сумска област.

Руските и проруските сили влязоха в Лисичанск, настояват сепаратистите.Руски ракети удариха и центъра на Харков. Жертви няма. Москва разгласи, че Украйна продължава да търпи съществени загуби.

" До 80 полски наемници, 20 бронирани машини и осем ракетни системи " Град " бяха разрушени в региона на Константиновка, в Донецката национална република ", сподели Игор Конашенков - представител на министерството на защитата на Русия.



Извън офанзивата в Донбас, съветската войска обстрелва военни обекти в Западна и Северна Украйна.

" В четири часа тази заран беше осъществена ракетна офанзива против Лвовска област откъм Черно море.От 6 ракети,две бяха свалени.Беше изумена военна база в региона на Яворов. Четирима души са ранени ", сподели Максим Козицки, шеф на Лвовска област.

На Украйна ще са ѝ нужни минимум 10 години, с цел да разминира територията си след края на войната,смята формален украински представител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР